Ochtend in een dorp

Ochtend in een dorp

Het is 6.15 als de wekker gaat. Ik stoot mijn vriend aan, hij moet eruit. Sinds een paar weken heeft hij (tijdelijk) een baan. Hij staat op en ik draai me om, om nog een paar uur te slapen. Kwart over zes is al uitslapen. Want als ook ik in de ochtend aan de bak moet gaat de wekker nog eerder. Maar vandaag even niet. Vandaag heb ik nog een dag vrij.

Om half acht moet ik er echt uit. Er staat beneden een hondje piepend bij de deur. Het is tijd dat hij naar buiten gaat. In de kast scharrel ik mijn ski broek op en trek deze aan, over mijn pyjama. Het heeft afgelopen nacht flink gevroren en dan is het fijn om warm aangekleed te zijn. De warme hogen sokken aan en twee truien. Daarna snel naar beneden. Samen met Wobbe en een kop koffie loop ik even later buiten. De rijp over de weilanden. De zonsopkomst in de verte en de roze gloed aan de andere kant. Het is prachtig. Weer geniet ik van dit tafereel. Ik snuif de frisse lucht naar binnen. Wobbe heeft geen zin om te luisteren en gaat er helaas op eigen houtje vandoor. Snel ren ik erachteraan. Helaas komen we de club verwoede huisvrouwen die gezamenlijk elke ochtend de hond uitlaten tegen. Deze weten het altijd beter. Morgen toch maar tien minuten later aan de wandel of de andere kant uit.Ochtend dorp

Na een wandeling van twintig minuten zijn we weer thuis, de verwarming staat lekker aan en we kruipen samen op de stoel om de zonsopkomst verder te bekijken. Lekker met een warme kop thee. Even opwarmen aan elkaar. Even later hang ik de was op en loop weer terug naar de stoel. Ik kijk naar buiten en zie daar een tak die sprekend op een eekhoorn lijkt. O nee, wacht, het is echt een eekhoorn! Ik kruip weer op de stoel en zie de eekhoorn van boom naar boom springen. Even later komen er allemaal vogels in de boom en deze worden stuk voor stuk verjaagd door deze eekhoorn. Een foto maken lukt natuurlijk voor geen meter, maar wat heb ik genoten van dit spektakel. En dat gewoon in onze ‘voortuin’.

Ondertussen is de zon opgekomen en kruip ik na een ochtend huishoudelijke taken weer eens achter de laptop, in de zon, met uitzicht over bomen en vogels die af en aan vliegen in de tuin. Roodborstjes, pimpelmees, duif, vlaamse gaai etc. Een willekeur aan vogels. Wobbe komt naast me liggen op de stoel en zo verstrijkt een perfecte ochtend in een dorp.

img-20161205-wa0001

 

 

 

One thought on “Ochtend in een dorp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *