Wonen in een dorp

Wonen in een dorp

 

dsc00434

Zoals jullie in mijn vorige blog hebben kunnen lezen ben ik verhuisd vanuit een (redelijk grote) stad naar een dorp. In deze blog een update. Want, na vier weken wonen in een dorp kan ik wel wat voors en tegens bespreken.

Ervaring tot nu toe

Mijn ervaring tot nu toe is eigenlijk heel goed. Misschien komt dit ook wel door het weer. Sinds we hier wonen is het drie weken lang meer dan 25 graden geweest. Een echt cadeautje dus. Helemaal nu ik vakantie heb. De afgelopen vier weken voelde ook aan als vakantie, terwijl ik de eerste weken gewoon aan het werk was. Zowel mijn vriend als ik denken niet meer aan de oude woning. Vooral ik heb het gevoel dat ik over anderhalf week mijn spullen in moet pakken om weer naar huis te gaan. Het is nog even wennen dat dit mijn nieuwe thuis is. Betreft inrichting wil ik het nog even zo laten zoals het nu is, nog niets permanent ophangen aan de muren, want in die weken van het mooie weer leven we meer buiten dan binnen en heb ik nog geen idee of ik de inrichting zo wil laten.

Wonen in een dorp – de voordelen

 • Een tuin!
 • Zo de natuur in. Want we kijken uit over de landerijen en lopen deze ook zo op. Heerlijk, met de hond.
 • Stilte. Ik merk nu pas hoe druk het was in de stad en dat er altijd geluid was. Hoe overprikkeld je eigenlijk bent en het liefste zat ik binnen, waar het ‘stil’ was.
 • We zijn dichterbij familie gaan wonen.
 • Even lopend naar de winkel en een ijsje halen.
 • Vogels (specht, roofvogels, uil), schapen en koeien horen terwijl je in bed ligt. Ik houd ervan.
 • Sterren kijken.
 • Glasvezel internet.
 • De geur van vers gemaaid gras. Maar ook de geur van stront. Ja, dat is de geur van een dorp en ik houd der wel van.
 • Oppas voor de hond om de hoek <3.

Wonen in een dorp – de nadelen

 • Behalve familie ken ik nog niemand.
 • Wie komt er op mijn erf syndroom. Elke auto, fietser of wandelaar die voorbij loopt moet goed bekeken worden. Want, we wonen aan een doodlopende straat, dus wie komt er mijn erf op? Niet alleen de hond heeft hier last van, ook wij hebben dat.
 • De hond die achter elke auto aan wil rennen die langs komt. Gelukkig is dat nu na vier weken redelijk afgeleerd.
 • De voordeurbel doet het niet, dus de collectant komt gewoon achterom zetten (beetje jammer).
 • De familie in de buurt. Die hoeft echt niet elke dag op de stoep te staan.

Wat vind Wobbe ervan?

Helaas kan meneer niet praten. Maar zoals wij het zien doet het hem goed. Hij kan heerlijk in de tuin in de zon liggen bakken en de wandelingen doen hem helemaal goed. Hij is van een te dik hondje naar een mooi gestroomlijnde hond gegaan. Met andere honden in de buurt kan hij ook prima overweg en kan hij heerlijk spelen. Hij is nog wel de grenzen aan het opzoeken. Dhr loopt zo het maisveld in bijvoorbeeld. Hier schrikken wij van, maar we vergeten vaak dat hij ons beter in de gaten houd dan wij hem. Hij hoeft bijna nooit meer aangelijnd en daar genieten we allemaal van. Natuurlijk blijft het een basset met streken, en daar houden we van.

 

 

 

 

 

 

 

5 thoughts on “Wonen in een dorp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *