Kort & pittig

Kort & pittig

Kort en pittig haar. Het is het statement van een middelbare vrouw, met een leren rugzakje. Een huisvrouw of vrouw die aan het werk is. Zelfs hele shampoo merken doen er hun voordeel mee en heeft nu een productenlijn, speciaal voor die korte en pittige kapsels. Het is op dit moment dus een hele trend. Maar moet je er dan zelf mee gaan rondlopen?

Kort, korter, kortst

In groep drie had ik lang blond haar, met een pijpenkrul. Halverwege de basisschool was ik er zat van en werd het steeds korter. Al jaren lang heb ik kort haar. Dit varieert van haar tot mijn schouders tot een leuke kuif. Elk jaar neem ik mij voor om mijn haar lang te laten groeien. Omdat ik na al die jaren wel weer wil weten hoe dat dan staat, maar ook omdat vriendlief het heel mooie vindt. Hij vindt dat vrouwelijk. Meer mannen vinden lang haar vrouwelijk. Maar elke keer als het een bepaalde lengte heeft dan doet mijn haar niet wat ik voor ogen had dat het zou doen. Het is niet mooi volumineus, vrouwelijk of blijft het zitten zoals ik dat wil. Welk model ik dan heb en hoeveel shit ik ook in mijn haar smeer.  Daarom ga ik dan weer naar de kapper en laat het kort knippen. Vorige week vrijdag was het weer zo ver. Ik liep de kapper binnen met de vraag of ik geknipt kon worden. Natuurlijk kon dat. En toen ik eenmaal in de stoel zat en vertelde dat ik het kort wilde (een pixie cut) ging de kapster helemaal uit haar dak. Of het ook heel kort mocht. Ja hoor, dat mocht. Het groeit immers toch vanzelf weer aan.

kort haar
Rechts in Barcelona in 2012. Links op de tuin in wording in 2011.

Resultaat

Ja, zelfs het resultaat was voor mij even schrikken. Maar, nu bijna een week later, vind ik het helemaal geweldig. De korte coupe maakt mijn gezicht een stuk opener, vriendelijker en zelf vind ik het ook vrouwelijker staan. De kapster werd ook helemaal idolaat toen ze hoorde dat ik mijn wenkbrauwen eigenlijk maar op incidentele momenten laat epileren/bijwerken. Dus dat werd ook nog eens gedaan. En eigenlijk wilde ze mijn haar ook nog blonderen.

voor en na
Links een foto uit februari met nog wat langer haar. Rechts het resultaat na het kortwieken!

Reacties

Vriendin K, die mee was naar de kapper, vond het helemaal geweldig. Net zoals de hele kapsalon. Maarja, dat waren allemaal vrouwen. Wobbe wist niet goed wie ik was en moest eerst aan mij ruiken. Toen werd het goed gekeurd. Vriendlief lachte mij uit toen ik de deur voor hem open deed. Hij vindt het helemaal niets. Helemaal toen hij de foto hierboven zag, met mijn “zwoele” blik. Die wilde hij ook wel leren. Dit is gelukkig vastgelegd en is op mijn instagram te bezichtigen.  Op mijn werk zeggen de mannelijke cliënten mijn langere coupe mooier te vinden en alle vrouwen vinden mijn korte koppie helemaal geweldig. Het is dus een beetje verdeelt.

Ik ben er in ieder geval heel erg blij mee. Ik vind het niet alleen heel erg mooi, maar ik vind het ook praktisch. Haren wassen is zo gepiept, binnen tien minuten is mijn haar droog en het zit altijd goed!

Wat vinden jullie ervan? Hebben jullie je haar weleens heel erg kort gehad? Of plotseling helemaal van coupe verandert? 

5 thoughts on “Kort & pittig

  1. Staat je goed dit korte kapsel! Lekker pittig en toch vrouwelijk! Ik probeer nu mijn haar wat langer te laten groeien, maar grote kans dat ik binnenkort zo weer kort laat knippen bij de kapster 😉

  2. Het staat je echt heel erg tof zeg! Ik zou het zelf echt never ever durven.. Heb ook een bos met krullend lang haar, dus mijn haar zou er kort niet echt tof uitzien denk ik zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *