Balkon inspiratie

Balkon inspiratie

Zoals op foto’s wel te zien is heb ik een balkon. Een best groot maar nog erg leeg en wit balkon. Er staat uiteraard genoeg zooi op (zoals lege bloempotten) en dat kan weleens opgeruimd worden. Maar wat dan verder? Omdat de lente er weer aan komt wordt het hoog tijd om het balkon lente en zomer klaar te maken. Want wat is er nou fijner dan op een zwoele lente/zomeravond met kaarsjes aan op het balkon te zitten?  Gelukkig bestaat er pinterest voor inspiratie! Er zijn genoeg leuke ideeën, maar waar absoluut rekening mee moet worden gehouden is val/weg waai gevaar van de spullen. Vanaf twaalf hoog wil je niets op je hoofd krijgen dunkt me.

Groen balkon

Wat ik altijd erg leuk vind zijn balkons die omkomen van de planten en het groen. Dat vergt uiteraard onderhoud. En hoe geweldig zou het zijn als je groenten en fruit kan oogsten vanaf je eigen balkon? Er is één plek op het balkon waar de zon het langste staat en dat is misschien wel de beste plek voor een kweekkast.

3

Bron van links naar rechts: foto 1, foto 2, foto 3.

Naast planten waarvan je kan eten zijn er genoeg ander soortige groene planten en bomen etc. In de zomer geeft het beschutting voor de zon. Want op mijn balkon verbrand je anders levend. In de lente kan het net dat beetje beschutting tegen de wind geven. En geef nou toe, het is onwijs knus en alsof je midden in de natuur zit in plaats van op een balkon ver boven de grond.

Groen Balkon

Bron van links naar recht: foto 1, foto 2, foto 3.

Tafel & stoelen

Een balkon is niets als je er niet op kan zitten, liggen, loungen, eten etc. Op dit moment staan er vier groene plastic lompe tuinstoelen. Als er één van op het balkon staat dan kan je al heel veel niets. Jammer. En ik vind ze niet lekker zitten. Missen het lounge idee. Daarnaast hebben we twee kleine tafeltjes, dus eten op het balkon gebeurt met een bord op schoot. Ook niet echt gezellig. Tijd dus dat er iets anders wordt aangeschaft.

5

Bron met de klok mee: bron 1, bron 2, bron 3 & bron 4.

Verlichting

Kaarsverlichting brengt natuurlijk heel veel sfeer. Maar dient wel elke keer aangestoken te worden. Ook als ik binnen zit, vind ik een lampje buiten leuk staan. Ook in de winter. Lang leve de zonnen energie verlichting. Dit laad op middels de zon en gaat automatisch aan als het donker begint te worden buiten. Er hangt al een gekleurde lampjes snoer aan mijn balkon reling, maar ik kwam nog een paar pareltjes tegen op het internet.

kabouter verlichting

Bron van links naar rechts: foto 1 & foto 2.

Accessoires

Een ruimte is immers pas af met accessoires. Kussens, kleden, BBQ en ga zo maar verder. Wat helemaal fijn is, je kan dit gemakkelijk vervangen en dan gelijk de sfeer helemaal veranderen.

accesoires

Bron met de klok mee beginnende bij de grootste foto: foto 1, foto 2, foto 3 & foto 4.

Heel wat inspiratie zo in één blog. Ik heb in ieder geval genoeg inspiratie opgedaan om, morgen, op mijn vrije dag eens langs de bouwmarkten te gaan. Niet alleen om spullen aan te schaffen, maar ook om groen aan te schaffen. Heerlijk! Hoe ziet jullie buiten eruit?

4 thoughts on “Balkon inspiratie

  1. Ik ben het buiten beetje bij beetje aan het aankleden, want die grote tuin kreeg ik natuurlijk niet in 1 keer helemaal mooi. Het is de bedoeling dat er over een tijdje nog getegeld gaat worden en dat er nog een stuk schutting geplaatst gaat worden. Dan wil ik alles met extra planten aankleden en nog een extra zithoekje creëren. Maar verder? Ik weet het nog niet.. 🙂 Kom eens langs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *