Een dag uit het leven van…

Een dag uit het leven van…

Maandagochtend, het is zes uur als mijn wekker gaat. Ook al was ik om vijf uur al wakker, ik schrik toch van het geluid van de wekker. Snel doe ik de wekker uit, er ligt nog iemand naast mij in diepe slaap. Gelukkig ben ik goed in opstaan, want dat kan ik altijd gelijk. Bang om weer in slaap te vallen. Wanneer ik de deur naar de woonkamer open doe hoor ik de staart van Wobbe tegen de bank slaan. Hij kwispelt. Snel doe ik mijn schaaltje havermout in de magnetron en zet ik de koffie aan. Ik trek me terug in de badkamer, was me daar, zoek in de slaapkamer kleding uit en kleed me aan in de woonkamer (lekker warm). Ondertussen is mijn pap en koffie klaar. Nu het steeds eerder licht begint te worden in de ochtend kan ik rond dit tijdstip de zon zien opkomen vanaf de bank. Dit geeft een prachtig gezicht. Om twintig voor zeven stap ik op mijn fiets richting mijn werk. Het is ongeveer een halfuurtje fietsen. Ik vind het fijn om op tijd op mijn werk te zijn. Om nog even een kopje thee te drinken, rapportages door te nemen en overleg te hebben met collega’s. Maar voornamelijk om even tot rust te komen na mijn fietstocht. Na deze fietstocht kan mijn dag echt beginnen.

Ochtend

DSC00319
Zon

In de ochtend doe ik mijn route. Lekker op de fiets. De zon schijnt, maar er staat een koude wind. Elke keer vergeet ik weer om mijn handschoenen aan te doen, want ik hoef maar een klein stukje fietsen. En elke keer sta ik met ijskoude handen bij de cliënten. Hen waarschuwend dat ik koude handen heb. Gelukkig is het bij de mensen thuis lekker warm en warmen mijn handen snel op. Heerlijk! De dag brengt verder nog een intake gesprek, middag cliënten, planning aanpassen en zorgdossiers aanpassen en aanmaken. Dit is een kleine greep uit wat er allemaal gebeurt op een dag. Ik ben hier blij mee, ik heb lekker wat te doen en draai zo heerlijk mijn uren.

Middag

Dag
Nieuw leesvoer

Uiteindelijk ben ik om half vijf thuis. Wel met het nieuwe boek van Griet op de Beeck in mijn bezit en het boekenweek geschenk. Een cadeautje voor mezelf. Zodra ik het huis binnen loop rent er een wild kwispelend hondje mij tegemoet. Zo blij dat er eindelijk weer iemand thuis is. Snel bel ik mijn collega voor een overdracht alvorens ik met Wobbe een ronde ga lopen. We lopen een heerlijk rondje in de zon en genieten van de fluitende vogels buiten. Het is stil tijdens het uitlaten, we komen maar één andere hond tegen. En daar geniet ik van. Want ik hoef even niet sociaal te doen. Dat is wel lekker na een hele dag onder de mensen. Ik geniet er dan ook stiekem van dat vriendlief nog niet thuis is als ik, samen met Wobbe, weer thuis kom na het rondje.

Avond

IMG-20160314-WA0006
Een heerlijk biertje

Als ik binnen kom zie ik wat voor troep het eigenlijk is. Mijn handen jeuken en er moet een rondje opgeruimd worden. Dat gebeurt ook. De vaatwasser kan worden uitgeruimd, tafel opgeruimd, vaatwasser weer inruimen en ga zo maar door. Ondertussen krijg ik een berichtje van vriendlief, dat ik alvast mag gaan eten als ik trek heb. Dat is ook wat ik ga doen. Binnen een halfuur zit ik op de bank, met een biertje, warme maaltijd en mijn nieuwe boek. Dit is puur genieten. Wat een rust, wat een stilte. Zodra vriendlief thuis is gaat Netflix aan. Het is weer tijd voor een paar afleveringen Dexter. Omdat we het nooit bij maar één aflevering kunnen houden, kijken we seizoen vier per ongeluk uit. Wobbe kruipt gezellig tussen ons in. De kaarsjes staan aan en het is behaaglijk warm in huis. Mijn ogen gaan langzaam dicht, helemaal wanneer ik een halfuurtje heb gelegen. Ik trek Wobbe bij me op schoot, nog warmer en val in slaap op de bank. Snel verruil ik de bank voor mijn bed, val met de TV aan in slaap en wordt de volgende dag weer netjes om zes uur wakker. Ritme!

Dit is een voorbeeld van een dag uit mijn leven. Hoe ziet jouw dag eruit? 

One thought on “Een dag uit het leven van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *