Mijn afgelopen maand: februari

Mijn afgelopen maand: februari

Net zoals vorige maand probeer ik een maand overzicht te maken. Op mijn blog gebeurde er wederom niet zoveel. Het gewone leven vraagt genoeg energie. Waaruit bestond deze maand dan?  Februari bestond uit ziek zijn, werken, wandelen met Wobbe, genieten van het mooie weer en vriendlief tot oppas bombarderen. Ik heb genoten van het mooie weer. Dat het eerder licht is als ik naar mijn werk toe ga en dat het nog licht is als ik weer naar huis ga. De vogeltjes die fluiten in de vroege ochtend en dat de wereld weer langzaam groener wordt.

Februari uitzicht

Ziek

Na een super gezellige verjaardag van broer en zijn vriendin in Utrecht werd ik de dag erna (zondag) ziek. Ik werd goed wakker, maar bleef moe, zelfs na een douche beurt viel ik weer in slaap in bed. Maar omdat ik mezelf soms een aansteller vind ging ik toch nog met vriendlief (gezellig) naar de tuinland. Alwaar ik wit wegtrok en extreem misselijk werd. Alles wat ik naar binnen schoof viel verkeerd. Toen we bij thuiskomst in een lift stonden die naar natte hond rook ging het toch echt mis. Ik kon nog net het toilet halen. Helaas heb ik me wel ziek moeten melden die dag. Ik sliep veel die week en was blij dat ik me vrijdags weer beter kon melden. Ik weet niet of ik echt de grote griep heb gehad (ik geloof het niet) of dat het een laf aftreksel was van een buikgriep. Ik was in ieder geval drie dagen goed misselijk en alles was extreem vermoeiend.

Valentijnsdag

Wat een leuke actie weer van PostNL. Ik had de hele week al kaartjes verzameld. Op vrijdag 12 februari heb ik, samen met vriendlief,  (bijna) alle kaartjes geschreven en ik mocht mijn lippen stiften en op elke envelop een dikke tuut geven. In totaal heb ik negen kaarten verstuurd en nog ben ik mensen vergeten. De kaartjes werden in ieder geval goed ontvangen de volgende dag. Ook door vriendlief. Natuurlijk had hij wel door dat ik hem stiekem een kaartje had gestuurd, maar hoe die eruit zag en welke tekst erin stond was een grote verrassing. Zelf heb ik drie kaarten in ontvangst mogen nemen. Altijd leuk om kaarten te ontvangen. Op 14 februari zelf was ik de hele dag aan het werk. Wat ik wel lekker vond. De volgende dag kwam vriendlief opeens thuis met chocolade, met een klein stemmetje kwam eruit dat dat dan nog wel voor de Valentijnsdag was. Lief!

IMG_20160209_152847

Wandelen met Wobbe

In mijn blog wobstergram II kwamen er al een aantal foto’s voorbij. Maar wat was het afgelopen maand prachtig weer! Dat mooie weer nodigt uit om heerlijk te gaan wandelen met Wobbe. Op een dinsdag pakte ik de auto (die we nog steeds te leen hebben) en reed ik met Wobbe op de achterbank naar mijn ouders toe. Ik kocht lekkere broodjes en beleg, plukte mijn moeder van de tuin zodat we eerst lekker konden gaan lunchen. Daarna besloot mijn vader te gaan vissen en mijn moeder en ik om een stuk met Wobbe over het land en het bos te gaan lopen. We hebben ruim een uur gewandeld en dat was heerlijk! De volgende dag was het weer van dat stralende weer. Samen met vriendlief en Wobbe zijn we in de auto gestapt richting het Hoornse Meer waar we een flink stuk hebben gewandeld en over het mooie meer hebben uitgekeken. Daarna hebben we nog heerlijke warme chocolademelk gedronken met slagroom. Het originele plan was ook om uiteten te gaan, we waren alleen wat vroeg. Dus besloten we om patat te halen en dit thuis op te eten. Ook lekker!

Wobstergram II

Kinderdrukte in huis

De ene helft van mijn vriendinnen heeft kinderen en de andere helft van de vriendinnen is vrijgezel en op mannenjacht. Ik hang daar wat tussenin. Een stabiele relatie, mooi appartement en een beestje. Maar nog geen kids dus. Afgelopen maand was er wel even kinderdrukte in huis. Op een woensdag kwam vriendin K met baby E van (bijna) zes maanden langs. Vriendlief vindt dat altijd wat spannend. Maar gelukkig wist hij zich goed te redden met een bananen prakje geven en de fles. Zo’n man met baard is ook erg interessant. Ook Wobbe vond dit erg mooi. Dus toen baby E op de grond in het zonnetje op een plaid lag te slapen, kroop hij er heerlijk bij. Dit was een prachtig plaatje. Afgelopen zaterdag was het een nog groter feest bij ons thuis. Want niet alleen kwam baby E met mamma weer langs. Ook dreumes P en mamma waren er. Vriendlief bakte eerst een peren taartje en werd daarna tot oppas gebombardeerd zodat de dames rustig met elkaar konden kletsen. Vriendlief liep dus achter de dreumes aan en vermaakte de baby. Baby herkende de man met de baard nog van de woensdag daarvoor en gaf mijn vriend een brede glimlach. Mensen, ik denk dat heel Groningen op dat moment mijn eierstokken heeft horen rammelen.

Studie

In januari schreef ik me in voor een post-HBO studie en in februari had ik mijn eerste studiedag. Dat was wel even wennen, weer in de schoolbanken en langer dan een halfuur achter elkaar geconcentreerd luisteren naar allemaal nieuwe informatie. Ik was dan ook na een halve dag blij dat ik thuis was, ik was helemaal gaar. Ondertussen zijn de eerste leerdoelen opgesteld en verstuurd en ben ik bezig met het lezen van de artikelen voor de volgende lesdag. Ik had gehoopt hier iets meer tijd voor te hebben, maar helaas is er ziekte op mijn werk en werk ik extra diensten of andere diensten. Ik hoop er deze week wat extra tijd aan te kunnen besteden, naast mijn werk. Maar me-time en vriendje en vriendinnetje tijd is ook belangrijk.

 

Wat heeft maart te bieden? Naast het werk en de studie bestaat maart voornamelijk uit verjaardagen. In de schoonfamilie zijn er drie verjaardagen. Ook is er weer, net zoals vorig jaar, een heuse basset wandeltocht. Het beloofd dus weer een drukke maand te worden. Hoe was jouw afgelopen maand? Wat staat er in maart op je te wachten? 

 

 

 

 

3 thoughts on “Mijn afgelopen maand: februari

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *