Wishlist

Wishlist

Twee jaar geleden wisten we dat we zouden gaan verhuizen naar een nieuwbouw woning, was ik net afgestudeerd en tekende ik mijn eerste contract als verpleegkundige. In het teken van dat verhuizen was ik druk bezig met spullen opruimen en aan het rondkijken naar hoe ik ons toekomstige paleisje zou gaan inrichten. Nu, bijna twee jaar later, merk ik dat spullen alleen absoluut niet gelukkig maakt. Maar wat is het toch fijn om sommige dingen in huis te hebben. Afgelopen herfst kocht ik bijvoorbeeld een muziek installatie. Nadat deze was geïnstalleerd kwamen we er pas achter hoe erg we muziek door het huis hadden gemist. Nu staan we regelmatig te dansen met elkaar in de woonkamer en keuken <3. Wat zal de glurende buurman wel niet denken!

Naast het feit dat spullen niet de essentie van geluk heeft, is het wel fijn om überhaupt een inkomen te hebben waarmee er eventueel iets kan worden aangeschaft. Dit was lange tijd bij ons niet het geval. Nu zijn de tijden iets rooskleuriger. Ik kan niet alleen dromen over mooie spullen. Deze zouden eventueel ook aangeschaft kunnen worden. Het rondkijken op internet en in de winkels vind ik al een zeer leuke tijdsbesteding. Mijzelf verdiepen in een bepaald product en dan proberen het beste voor de laagste prijs te scoren. Of er ook daadwerkelijk iets aangeschaft wordt is een tweede. Maar dromen mag toch? Kijken jullie mee naar mijn materiële wishlist?

Wishlist

  • Een nieuwe bank. Ja, nog steeds aan het rondkijken, maar niet meer fanatiek. Onze huidige bank voldoet nog wel en er is zoveel leuks te koop.
  • Volautomatisch koffieapparaat. Op dit moment hebben we naast een gewoon koffie apparaat een tassimo. Vriendlief is echter super lui en pakt sneller een kopje koffie uit de tassimo, en dat is duur! Met de kosten die we wekelijks voor de tassimo kwijt zijn, zouden we een mooie volautomatisch koffieapparaat kunnen kopen die alle soorten koffie kan zetten. Want ik houd natuurlijk van een Latte. Het grote onderzoek naar zo’n apparaat is ondertussen begonnen. Maar ik vind het super lastig. Dus als iemand tips heeft.
  • Speakers voor de geluidsinstallatie. Meer en beter geluid is altijd welkom. Ook al ben ik erg blij met mijn huidige set. Heb ik het nodig? Niet echt, maar het is wel leuk.
  • Nieuwe telefoon. Mijn huidige mobiele telefoon heeft geen batterijleven meer. Het ding ligt meer aan de lader dan eraf en presteert het soms om aan de lader nog leeg te lopen. Ik ben echter nogal een miepert als het gaat om mobiele telefoons. Ik vind die krengen namelijk veel te duur. Zeker van de bekende merken. Ik kan soms uren op internet rondstruinen op zoek naar een nieuw mobieltje. Tot op heden nog geen geluk.
  • Tablet. Van mijn werk heb ik een tablet die ik, uiteraard, gebruik voor mijn werk. Maar het is wel handig. Leest fijner dan een mobieltje en is iets gebruiksvriendelijker. Maar heb ik het ook echt nodig?

wishlist

Bronnen foto’s van links naar rechts: speakers, telefoons, tablets & koffie.

 

Dit is nogal een wishlist vind ik. Daarom stel ik mezelf altijd de vraag of ik het echt nodig heb. Negen van de tien keer is dit niet het geval. Gelukkig schrik ik negen van de tien keer ook van de prijs van bepaalde producten en wordt het nooit aangeschaft. Het is een aanraden om het geluk te vinden buiten alle spullen om. Zo kan ik ultiem gelukkig worden van een mooie wandeling met Wobbe en zijn baasje (mijn geliefde). Zo ontdekken we nieuwe plekken en zijn we even lekker met elkaar in een andere omgeving.

Wat staat er op jouw wishlist? Kan je ook gelukkig zijn zonder (de nieuwste) spullen?

2 thoughts on “Wishlist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *