Afgelopen maand: januari

Afgelopen maand: januari

Januari is alweer voorbij en ik heb bar weinig op dit blog gedaan. Ga ik mijn excuses aanbieden? Nee. Maar ik zal jullie wel een kijkje geven in wat ik afgelopen maand allemaal heb gedaan. Met natuurlijk een super leuk nieuwtje. Ik raak er maar niet over uit gepraat.

Nieuwe baan

Op 2 januari 2016 fietste ik in alle vroegte voor het eerst naar mijn nieuwe baan toe. Het was heel spannend, maar ook super leuk! Nu ben ik ruim een maand aan het werk en tot nu toe bevalt het goed. De collega’s zijn leuk en gezellig en de cliënten gelukkig ook. In de eerste week ook gelijk extreme weersomstandigheden en die ben ik ook goed doorgekomen wat betreft het werk. Het hele systeem is nog wel even wennen, want waar zet ik wat en hoe pas ik alles aan. Wat heel erg fijn is, is dat iedereen een ipad heeft en er digitaal gewerkt wordt. Daardoor kunnen er gelijk veranderingen doorgevoerd worden en is dit voor het hele team inzichtelijk. Geen gedoe meer met zorgdossiers die bijna uit elkaar vallen door de hoeveelheid papieren. Als zorgverlener werk je samen met een andere collega op één route. Je bent samen verantwoordelijk. Ook heel erg prettig, ook voor de cliënten. Die zien niet teveel verschillende gezichten. Continuïteit van zorg. Ondanks dit gegeven heb ik bijna alle routes al gedraaid en ook de avonddienst. Want ziekte dient opgelost te worden en ik ben flexibel. Joehoe! Altijd leuk en stiekem ook heel spannend. Maar daar leer je van.

nieuwe baan

Het zwanenmeer

Samen met mijn moeder en vriendinnen van haar ben ik begin januari naar de ballet voorstelling geweest van het zwanenmeer. Het grootste zwanenmeer van het Chinese ballet. Het was prachtig! Maar jammer genoeg erg koud in de zaal. Waardoor het iets minder genieten was. Maar ik heb drie uur lang mijn ogen uitgekeken. Nu wil ik nog altijd een keer het Nationale Ballet (Nederland) zien. Het liefste ook met een zeer klassieke voorstelling en met orkest.

Wobbe ziek

Door het winterse weer werd er veel gestrooid. Honden voetjes kunnen hier niet zo heel goed tegen. Wobbe begon te hinken en zette na het schoonmaken van zijn pootje dat hele pootje niet meer neer. Het pootje was verder dik, rood en warm. Als “Zuster Sas” zei ik al tegen mijn vriend dat dit hoort bij een ontsteking. Maar vriendlief wil nooit naar mij luisteren en dook het internet op, om later terug te komen met het verhaal dat het waarschijnlijk een ontsteking is. Vriendlief belde zelf de dierenarts, regelde vervoer (vriendinnetje K met auto) en zo konden we snel bij de dierenarts terecht. Ons vermoeden bleek waar, meneer Wobbe had een ontstoken nagelriem. Antibiotica en pijnstilling. Meneer ging kwispelend weer naar huis en maakt het nu helemaal goed. Gelukkig maar. Want we waren stiekem best ongerust.

IMG_20160108_151209

Muziek

Nu ik weer langere stukken fiets (30 min heen en 30 min terug) van en naar mijn werk, heb ik mijn oude ipod weer opgescharreld en heb ik muziek weer een beetje herontdekt (Eric Prydz, love it!). Ik vind het heerlijk om in alle vroegte met een muziekje op naar mijn werk te fietsen. Een goed begin van de dag, ondanks wat voor weertype het op dat moment is. Ook thuis staat de muziek nu weer wat vaker aan en daar geniet ik heel erg van. Vriendlief soms wat minder, want we hebben niet altijd dezelfde smaak. Ook het nieuws dat één van mijn favo bands weer in Groningen komt optreden deed mij doen opspringen. Eind april ga ik met mijn vader (ja echt) en vriend naar Wolfmother! Nu al zin in.

Activiteiten

Natuurlijk deed ik nog veel meer. Ik ging shoppen met een vriendinnetje, schreef me in voor een studie, ging vissen en maakte kaas fondue. Daarnaast keek ik alle seizoenen van Costa! inclusief de films (zeer slecht) en dat was hilarisch. Ook sliep ik erg veel, al die indrukken van dat nieuwe werk kost behoorlijk wat energie.

Tante

Misschien wel het allerleukste nieuws ooit! In 2016 word ik tante. Dit kregen we al te horen op derde kerstdag. Ik had al een vermoeden. Want opeens moest ik wachten met naar mijn laatste werkdag gaan om mijn broer te zien. Dit vond ik raar, ik had hem die week daarvoor nog gezien en zou hem die week erna ook weer zien. Toen hij bij ons binnen kwam zei ik: “Je gaat toch niet vertellen dat we oom en tante worden he?” Broer: “Euh, jawel…!” Een paar weken later, met de verjaardag van mijn pappa, mocht dan eindelijk iedereen het weten. Mijn ouders zijn super trots en blij dat ze Opa en Oma worden. En ik ben super trots en blij dat ik Tante word.

Februari heeft ook weer genoeg leuke en nieuwe dingen in petto. Dus ik ben benieuwd of ik de rust en inspiratie kan vinden om te bloggen, maar dat komt vast wel goed. Nu ga ik eerst nog even van de avond genieten voordat ik weer twee dagen mag werken. Hoe was jouw afgelopen maand?

Liefs,
Versassing

 

 

2 thoughts on “Afgelopen maand: januari

  1. Wat een leuk overzichtje zo! Uiteraard van harte gefeliciteerd met je aanstaand tante-schap 😉 Hopelijk verloopt alles voorspoedig 🙂 En wat fijn dat Wobbe weer helemaal hersteld is <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *