Interieur update

Interieur update

Een flinke poos geleden poste ik wat interieur inspiraties en de interieur tag. Bijvoorbeeld over de slaapkamer, dat ik daar graag een plank in wil hebben boven het bed. Afgelopen week heb ik eindelijk mijn vriend zo ver kunnen krijgen om ook daadwerkelijk hiermee aan de slag te gaan. Kan ik als, feministische vrouw, dan zelf niet klussen en planken en plankendragers uitzoeken? Jazeker kan ik dat wel. Maar ik vind dat waar twee mensen in één huis wonen, je samen het huis moet inrichten.

Keuzes voor het interieur

Een woning inrichten vind ik nogal wat. Een huis is nooit af. Mezelf kennende wissel ik regelmatig van gedachten over hoe ik mijn woning wil inrichten. Ik wil het graag in één keer goed doen. Daarom hebben we (mijn vriend en ik) toen we aan het klussen waren in deze woning besloten om alles zo basic mogelijk te houden. Dus witte muren en een niet al te lichte vloer (in verband met het hondje). De meubels die we meenamen en kregen zijn allemaal van donker hout. Dus de warmte zou daar wel vanaf komen. Het enige wat we nog misten was kleur. Dit heb ik in huis aangebracht door accessoires. Deze zijn eventueel gemakkelijk te vervangen mocht ik dat willen. Na een half jaar viel ons op dat ons interieur zich alleen op de vloer afspeelde. Alles stond op de vloer. Niets hing aan de muur. De muren waren leeg en kaal. En de vloer begon steeds voller te raken. Tijd dus om daar wat aan te doen. En dat gebeurde afgelopen zaterdag eindelijk!

Planken aan de muur

De beslissing om daadwerkelijk planken aan de muren te bevestigen hadden we allang genomen. Echter, de keuze wat voor planken er aan de muur moeten komen neemt ook nogal wat tijd in beslag. Naar een aantal keer naar de bouwmarkt te zijn geweest zijn we voor de simpelste, maar puurste vorm van planken gegaan. Namelijk van hout, waarin je de nerven nog kan zien. Omdat de kleur ons niet aan stond hebben we er een potje beits bij genomen (gekibbel over welke kleur natuurlijk). We houden niet van wit, vinden dat te steriel en ons kennende wordt dat ook snel vies bij ons. Maar na deze keuzes ben je er nog niet. Want er moeten ook plank dragers uitgekozen worden. Hierbij is het belangrijk om in acht te nemen wat je precies op die planken wilt gaan zetten en hoeveel je er nodig hebt (boeken zijn zwaarder dan knuffels). En dacht je dat je er nu was, ho maar. Die plankdragers en planken moeten aan de muur en elkaar worden bevestigd, dus op naar de afdeling schroeven en pluggen. Dit hadden we allemaal gelukkig binnen een uur uitgezocht (schouderklopje!) zonder al teveel geruzie.

IMG-20160101-WA0031

Vrijdags heb ik de planken gebeitst en deze moesten 24 uur uitharden. Dus toen ik zaterdag thuis kwam van mijn werk konden we deze eindelijk gaan ophangen. En wat een verschil! De slaapkamer is veel knusser, groter en leger omdat de rommelige nachtkastjes weg zijn. En de woonkamer lijkt groter omdat alle cactussen uit de vensterbank zijn (vriendlief vindt het nu erg leeg in huis, haha).

Resultaat interieur

2016-01-02-18-14-21_10009369_1837155866511171_2082583150_n

We hebben uiteindelijk gekozen voor een grote plank boven het bed met drie plankdragers in de kleur donker grijs. Onder de plank, door de plankdragers heen, wil ik nog mooie lampjes gaan hangen, zodat er een romantische licht kan worden gemaakt zonder dat dit te fel is.

2016-01-12-20-19-05_10632496_938946626194130_2052211214_n

Boven de televisie in de woonkamer is gekozen voor twee kleinere planken en bij beide planken twee plankdragers. Het is een heel proces geweest, maar wij zijn er heel erg blij mee. Het doet een stuk knusser aan. Nu alleen nog een nieuwe bank (nog steeds ja).

Wat voor planken heb jij in je huis aan de muur hangen? 

2 thoughts on “Interieur update

  1. Ziet er leuk uit! Wij hadden eerst heel veel planken aan de muur, zodat gaten die waren geboord niet meer zichtbaar waren.. Maar we hebben nu bijna niets in huis hangen en heft geeft zeker een rust. het enige plankje wat we hebben in mijn printable plankje en daar ben ik nog altijd super blij mee 🙂

  2. Ik heb 2 houten planken in de keuken waar mijn weckpotten en wat troep op staan en boven toevallig een plank in mijn nu-studeerkamer. Daar heb ik boeken op geplaatst, omdat ze anders opgegeten worden door mijn zoon..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *