Winter weer

Winter weer

Oh mensen, wat geniet ik van dit geweldige winter weer. Ondanks alle kleuren codes (rood en oranje) moet ik er elke dag toch echt uit. Is het niet om met het hondje een rondje te doen, dan is het wel om te werken. Want de thuiszorg gaat altijd door, ook met code rood.

Jaloers

Ik hoor de kinderen de hele dag buiten spelen met de slee, ik zie ze schaatsen op straat en in het Noorderplantsoen moest ik heel hard remmen omdat er opeens drie sleeën voor me stonden (andere mensen worden dan boos, maar ik moet er om lachen). Want stiekem ben ik stront jaloers op die kinderen. Ik wil ook met de slee naar beneden roetsjen en schaatsen door de straat. Maar helaas heb ik geen slee en schaatsen in Groningen. Daarom sleep ik vriendlief en de hond nog maar een keer mee naar buiten om een rondje te lopen. Ik gewapend met telefoon en fototoestel om dit feest vast te leggen. Kijken jullie mee?

 

Winter Weer

Samen met Wobbe door de sneeuw lopen is het leukste wat er is. Ook het uitzicht over mijn stad is niet verkeerd met de sneeuw die op alle daken ligt. Vooral in de schemering, wanneer de lantaarnpalen aan gaan en het nog niet helemaal donker is, is het magisch. Dinsdagochtend (en nog steeds) is het een echte ijsbaan bij ons voor. Ik probeer met Wobbe een rondje te lopen, maar we glijden beide alle kanten op, wat mij keihard laat lachen in de vroege ochtend.

2016-01-04-09-06-47_10375503_1288441214506709_1008532878_n

Op maandagochtend (voor de ijzel) besloot ik om met Wobbe een lekker stuk te gaan wandelen. We vinden sneeuw beide helemaal geweldig. Dus dit kwam goed. We hebben echt genoten van elkaar. Als er sneeuw valt kan ik nooit slapen en ben ik altijd vroeg wakker. Ik wil dan zo snel mogelijk de sneeuw in, om als “eerste” in de sneeuw te lopen en de sneeuw onder mijn voeten te horen knirp knarsen. Het is een magisch gevoel in dat winter wonderland.

2016-01-05-10-45-59_12446248_1680000962212540_1470041752_nHet waait een klein beetje en de takken tikken tegen elkaar. Dat is te horen. Op de takken is een dun laagje ijs te zien. Het fietspad is één grote ijsvlakte geworden en daar spelen kinderen met een slee.

Wat mij betreft mag er nog wel een dik pak sneeuw vallen en nog een aantal dagen flink vriezen. Dan kan er ook geschaatst worden op de sloten & meren. Dat maakt het nog meer winter. Dit zeg ik nu natuurlijk wel, nu ik warm binnen zit en ik hoop heel erg dat ik niet op mijn platte muil ga en iets breek.

Is het bij jou winter weer? Wat is jouw favoriete jaargetijde? 

4 thoughts on “Winter weer

  1. Hier is het helemaal geen winterweer en dat wil ik graag zo houden!

    ps. bij je header vallen (denk ik) de v en de g weg, ik neem tenminste aan dat die er wel zouden moeten staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *