Mijn afgelopen week 52

Mijn afgelopen week 52

Allereerst: Gelukkig Nieuwjaar! Woehoe! Dat ik vandaag met hoofdpijn op de bank zit doet me geloven dat ik het afgelopen week iets te druk heb gehad. Mijn hoofd kan niet altijd alle drukte, slechte slapen en (nieuwe) indrukken aan. Maar dat geeft niet. Lang leve de paracetamol, uitzending gemist en heel veel kopjes thee. Het was niet alleen een week met veel nieuwe indrukken maar het was ook de week van oud & nieuw, leuke dingen doen en klussen in huis (in pyjama uiteraard).

Maandag

Vandaag stond in het teken van uitslapen. Maar ik was natuurlijk veel te vroeg wakker. Zeker nadat ik pas die avond ervoor om 23.00 thuis was na mijn laatste dienst. Ik stap om zeven uur uit bed en begin de dingen te pakken die ik moet inleveren in verband met het stoppen bij die baan. Ik heb barstende hoofdpijn, gooi er paracetamol tegenaan, ga douchen en ben rond half elf op kantoor. Het laatste gesprek is raar. Ik zeg gedag, doe boodschappen en ga naar huis. Waar ik mijn bed weer in duik met een film op. Die film, ik heb er niets van gezien want ik val direct in slaap. Ruim twee uur later word ik wakker en voel ik me wat beter. ’s Avonds eten we left overs Chinees. Altijd goed.

Dinsdag

De zon schijnt en dat betekend dat je alle viezigheid in huis ziet. Het begint te kriebelen en ik begin al vroeg met het huishouden. Lekker in pyjama. Ik maak de keuken schoon, stof allerlei dingen af, ruim heel veel zooi op, haal een stofzuiger door huis, dweil alle kamers in het huis en maak de toiletten schoon. Aan het einde van de middag plof ik heerlijk op de bank neer met een kopje thee, in een schoon huis. Niets is fijner <3. ’s Avonds gaan we uiteten van de AH zegeltjes. We gaan hier lopend naar toe. Heel erg romantisch door de stad Groningen en heel erg gezellig.

Woensdag

Weer die zon. En die raaaamen. Dat kan echt niet. Zeker niet omdat het de volgende dag oud & nieuw is en we visite krijgen die vuurwerk komt loeren. Door de ramen kan je veel zien, maar dat vele bestaat voornamelijk uit viezigheid. Wederom in pyjama besluit ik om de ramen te lappen. Ik krijg ze nooit streeploos schoon. Onze ramen zijn daarnaast zo groot dat ik één raam in vier etappes moet doen. Ik ben de hele middag zoet hiermee. ’s Avonds maak ik een hele gemakkelijke maaltijd en gaan we naar de hornbach om planken te halen en plankdragers. Eindelijk (na twee maanden zeuren) wil mijn vriend mee om dit allemaal uit te zoeken. Een uur later zijn we weer thuis en helemaal blij. We kruipen lekker met elkaar op de bank en kijken How I met your mother op de netflix.

Donderdag

Oudjaarsdag! We doen lekker rustig aan vandaag. Ik hang lekker lang in pyjama op de bank en kijk de Pfaffs. Dat doe ik elke ochtend, het is namelijk best verslavend. Na de pfaffs kleed ik me snel aan en sleur mijn vriend mee om de laatste boodschappen te halen. Ik laat hem de echte boodschappen doen in alle drukte en ik duik de HEMA in om wat dingen te zoeken en zoek speciaalbier uit voor die avond. We hebben contact met mijn moeder die oliebollen aan het bakken is. Ook is er contact met mijn schoonouders, deze komen ook langs. Vroeg in de middag doe ik nog een rondje met Wobbe, hij vindt het maar niets dat geknal buiten en besluit snel weer naar huis te willen. Waar hij in ons bed onder het dekbed het het beste vertoeven vindt (verwend beest). Maar alles voor het hondje en om hem op zijn gemak te stellen.

Een luie pizza maaltijd en daarna komen mijn ouders al. Met oliebollen. Een uurtje later zijn ook mijn schoonouders er, met hun twee kleine teckels. Deze kleintjes zijn ook bang voor vuurwerk. Zo bang zelfs dat ze buiten hun behoefte niet durven doen en dat dus maar in mijn (net schoongemaakte en gedweilde) huis doen. Zowel de kleine als grote boodschap. Ik weet mij goed in te houden, maar van binnen kook ik. Ik vind dit onwijs vies!

Gelukkig is het al snel middernacht en barst het vuurwerk geweld echt los. Ik sta bijna een uur buiten naar al het vuurwerk te kijken. De honden houden zich redelijk. Wobbe heeft zich verstopt onder het bureau van mijn vriend maar komt hier wel wild kwispelend onder vandaan als er één van ons langs loopt. Zo lief! Om half drie is alle visite weg, is Wobbe uitgelaten en liggen we in bed.

IMG-20151231-WA0028

Vrijdag

Na lekker te hebben uitgeslapen (maar nog wel drie keer wakker te zijn geweest door Wobbe) wil ik heerlijk op de bank met mijn ontbijtje de Pfaffs kijken als ik merk dat dit er niet op is. DRAMA! Ik maak snel mijn vriend wakker om te vragen of hij uit bed wil komen zodat we samen naar How I met your mother kunnen gaan kijken. Binnen tien minuten zit hij naast me op de bank. Hij moest er erg om lachen. We hebben een heerlijke hang dag vandaag. Nog even genieten van elkaar voordat het echte leven met werken weer begint. Naast dit hangen besluit ik ook om de planken te gaan beitsen op het balkon. Ik sta (wederom) in mijn pyjama broek en t-shirt te klussen.  ’s Avonds maken we heerlijke uientaartjes met aardappelkroketjes en probeer ik op tijd naar bed te gaan.

IMG-20160101-WA0031

Zaterdag

Mijn eerste dag bij mijn nieuwe baan. Om zes uur gaat de wekker. Maar drie uur voordat de wekker gaat ben ik al wakker. Toch wel heel erg spannend allemaal. Ik ben ruim op tijd bij het werk. Heerlijk ’s ochtends rustig wakker worden op de fiets met een muziekje op. Ik heb dat fietsen gemist. Om twee uur ben ik weer thuis en beginnen we direct met klussen. We gaan de planken nu eindelijk bevestigen aan de muren. Een heel gedoe. Waarbij het bed van de muur af moet, ik de hele slaapkamer schoonmaak, het bed weer opnieuw in elkaar wordt gezet en de nachtkastjes worden leeggehaald en verwijderd. Maar wat een ruimte opeens in de slaapkamer. Heerlijk! Ook in de woonkamer bevestigen we twee planken boven de televisie. Ik ruim op en ben de stofzuiger miep terwijl vriendlief alles bevestigd. We eten left overs uientaartjes met een salade en daarna kruip ik mijn bed in om Wie is de mol te kijken. Ik zie niets van dat programma want ik ben al in slaap gevallen voordat de begin tune begon.

kluseer de klus

Zondag

Mijn tweede werkdag. Deze is ook prima verlopen. Maar wat een gladheid halverwege de route en wat een kou. Om twee uur ga ik van kantoor richting de voorstelling Het zwanenmeer van het Chinese Ballet. Samen met mijn moeder en een paar vriendinnen van haar. Ik zit bijna drie uur lang met mijn mond open van verbazing. Wat knap en mooi is dat klassieke ballet toch! Helaas is het erg koud in de zaal en dat liet mij toch niet helemaal optimaal genieten. Om half zeven stap ik weer verder op de fiets om nog even een biertje in een kroeg te doen en vroegere vrienden/familie weer even te zien. Vervolgen ga ik, langs de snackbar, richting huis waar ik om acht uur lekker met de beentjes omhoog zit. Na een halfuurtje zit ik nog steeds de rillen van de kou en besluit ik om een hete douche te nemen en lekker mijn bed in te gaan. Dit is het beste plan ooit, want eindelijk word ik warm en ik ben zo weer in slaap gevallen!

Snapchat-2441395571569733751

Op dit moment ligt er sneeuw in Groningen en dat vind ik echt geweldig. Hopelijk komt er nog veel meer bij. Zodat ik komende week nog lekker veel met Wobbe door de sneeuw kan wandelen. Woensdag en donderdag moet ik nog werken en verder heb ik geen plannen. Rustig aan beginnen maar weer. Hoe was jullie week?

One thought on “Mijn afgelopen week 52

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *