DIY + een zielig hondje = onze foute kerstkaart!

DIY + een zielig hondje = onze foute kerstkaart!

Kerstkaarten versturen. Het is elk jaar weer een “moetje”. Daarom probeer ik altijd om de meest foute kerstkaarten te scoren (goud en glitters). Dit jaar was ik eerst van plan om de kerstkaarten van afgelopen jaar die over waren op te maken. Tot dat ik met een geweldig (al zeg ik het zelf) idee kwam! Ik weet het, ik ben een beetje laat met het kerstkaart gebeuren, maar ik heb dan ook totaal nog geen kerst gevoel of iets dergelijks.

Het DIY gedeelte

In de kast had ik nog een honden pakje liggen. Zo’n stukje kleding voor de hond. Ooit een keer voor een euro gekocht, eigenlijk te klein voor Wobbe, maar wel heel erg grappig. Ook bleek ik in diezelfde kast nog wat kleine kerstballen te hebben liggen. Een en een is twee en dus zat ik op een woensdagavond te knutselen bij de TV. De kleine kerstballetjes naaide ik voorzichtig met naald en draad aan het pakje. Het pakje deed ik Wobbe aan en ik probeerde er een leuke foto van te maken. Maar het schitterde niet en ik zag alleen een heel erg zielig hondje voor me, die amper kon lopen omdat het pakje net een beetje te strak zat (sorry Wob!). Ook vriendlief zag het niet helemaal zitten en vond het heel erg zielig voor het beestje.

PicMonkey Collage

De foute kerstkaart ontwerpen en bestellen

Donderdagavond zaten we gezellig met z’n drieën op de bank te knuffelen en thee te drinken tot dat ik een nog geweldiger idee kreeg! Het pakje fonkelde niet, want het miste lampjes. Gelukkig had ik in de kast (ja diezelfde) nog lampjes liggen. Er moesten alleen andere batterijen in en deze hadden we ook nog in huis. Ik wikkelde de lampjes om de kerstballen van het pakje (nee, niet om de ballen van Wob) en deed hem het pakje weer aan. En wauw! Hij kon zo mee doen met de toppers. Wobbe liep te shinen door de woonkamer. Ik maakte een paar foto’s en dezelfde avond had ik de foto zo bewerkt dat er een foute kerstkaart uit kwam draaien. Maar ja, was die niet te fout?

kerstkaart
De foute kerstkaart

Nadat ik aan vrienden en familie deze vraag had gesteld en alleen maar positieve reacties binnen kreeg was het tijd om vriendlief nog om te halen. Want ja, zijn naam staat er ook op. Gelukkig duurde dit maar één ochtend en was hij daarna overstag. Tijd dus om te kijken waar ik de kaarten een beetje voordelig kon laten printen. Dit kon gelukkig bij de HEMA,  met korting. We hebben er veertig besteld.

Het resultaat

Na zes dagen kon ik de kaarten ophalen. Let wel, ik bestelde op een vrijdag en kon ze de week erop, op donderdag, ophalen. Bij de kaarten zaten ook nog een enveloppen. Ik vind het resultaat echt geweldig! De kaarten zijn van een dik karton die ook prima te beschrijven zijn aan de achterkant (mocht je dit willen). Het drukt dan niet door naar de voorkant. Zoals te zien is op de foto hieronder zijn de randen mooi rond afgewerkt.

kerstkaart
Het resultaat

 

Omdat we genoeg kaarten hebben besteld en  kerstzegels in huis hebben gehaald zijn er nog een aantal kaarten over. Mocht je het leuk vinden om van mij (mijn vriend) en Wobbe een foute kerstkaart te ontvangen in je brievenbus dan kan je mij een mailtje sturen! Dit kan je via het contactformulier doen of gewoon mailen naar [saskia @versassing.nl]. Ik hoop dat deze voor de kerst dan nog aan komt.

Heb jij zelf een (foute) kerstkaart gemaakt? Of stuur je kant en klare?

Liefs,
Saskia

3 thoughts on “DIY + een zielig hondje = onze foute kerstkaart!

  1. Ja, stonden wij al op de lijst voor de foute kerstkaart? Anders graag eentje richting Ol en Iel dit jaar 😉 Dan krijgen jullie een exemplaar met een echte Herman – Ilias – Brood afdruk in de binnenkant. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *