Mijn camera: Sony Cybershot DSC-HX60V

Mijn camera: Sony Cybershot DSC-HX60V

Nadat ik een nieuwe lay-out had gemaakt voor mijn blog kwam ik erachter dat de kwaliteit van mijn foto’s tocht echt te wensen over liet. Het was korrelig, niet altijd even helder en het bewerken van foto’s in een mooie collage hielp daar al helemaal niet bij. De foto’s die ik voor privé liet afdrukken hadden niet de hoogste kwaliteit. Van een afstand viel het niet op, maar van dichtbij wel. Omdat deze foto’s allemaal met mijn mobiele telefoon zijn gemaakt en deze nog prima is besloot ik om te investeren in een digitale fotocamera. Na research (en dat vind ik super leuk om te doen!) ben ik uitgekomen bij de Sony Cybershot DSC-HX60V.

Waarom de Sony Cybershot DSC-HX60V?

Voor mezelf had ik een budget opgesteld  (rond de 200 euro) en ik wilde een niet al te ingewikkeld apparaat, maar wel één die iets kon. Daarnaast ben ik een Sony fangirl.
Ik ben nog niet zo’n pro in foto’s maken en moet hierin mijn weg nog kunnen vinden. Ik ben dus een beginneling. Maar wat kan die dan allemaal wel? Daarvoor verwijs ik door naar de specificaties op mijn lievelingssite tweakers.net. Op deze site kan je ook reviews lezen en de goedkoopste leverancier vinden.

Sony Cybershot HX60V
Aanzicht Sony Cybershot HX60V.

 

Hoe bevalt ie?

De Sony Cybershot DSC HX60V heb ik nu een aantal weken in mijn bezit. Nog steeds ben ik aan het stoeien met sommigen instellingen, maar dat wijt ik helemaal aan mezelf omdat ik nog een leek ben. Ik ben nog lerende. Tot die tijd voldoen de automatische standen het prima. Zo is er een slimme optie die detecteert wat je op de foto wilt zetten en daarop de sluitertijd etc. op aanpast. Over het algemeen komen de foto’s er dus mooi uit te zien. In het donker zijn de foto’s helaas wat korrelig. Maar volgens mij gebeurt dat al vrij snel in het donker. Gelukkig gaat de accu ook lang mee. Ik heb deze tot nu toe één keer moeten opladen. Nou heb ik het fototoestel niet hele dagen door gebruikt, maar ik pak deze wel regelmatig om even een foto te maken. Het knopje om de flits uit te klappen (dit doet de Sony Cybershot DSC HX60V niet automatisch) is klein en zag ik eerst over het hoofd. Ik vind het trouwens niet vervelend dat de flits niet automatisch uit klapt. Over het algemeen heb je deze niet zo vaak nodig. De Sony Cybershot DSC HX60V heeft ook nog een 30X optische zoom. Nou vind ik zoomen nooit zo fijn, de foto’s worden toch korrelig.

Foto gemaakt met de Sony Cybershot DSC-HX60V

DSC00056

Conclusie

Over het algemeen vind ik het een prima camera, zeker voor de prijs die ik betaald heb (217 euro, in de aanbieding). Ook al is het niet de kleinste compacte camera, hij voldoet aan mijn eisen. Ik kan er, redelijk, snel plaatjes mee schieten en deze komen er snel mooi uit te zien. Met het bewerkingsprogramma kan ik er nog kleine aanpassingen in maken. Door de GPS functie kan ik precies zien waar ik de foto’s gemaakt heb, leuk voor een eventuele toekomstige vakantie. De Sony Cybershot DSC HX60V is dus een prima camera voor de beginneling (zoals ik).

Welke apparaat gebruiken jullie om foto’s te maken?

3 thoughts on “Mijn camera: Sony Cybershot DSC-HX60V

  1. For some reason zie ik je foto’s niet, maar het lijkt me wel een mooi toestel, voor een schappelijk prijsje.
    Zelf maak ik meestal mijn foto’s met een Fujifilm Finepix S200EXR. Geen kleine compacte camera, maar een vrij lomp, zwaar ding. Het is een kwestie van wennen, denk ik, want ik ben zeer tevreden over mijn toestel zelf en de kwaliteit van de foto’s.

    1. Is de tweede al die ik erover hoor dat mijn foto’s niet te zien zijn. Ik kan ze gek genoeg wel zien, maar soms duurt het even. Ik zal eens even kijken of er dingen moeten worden veranderd in mijn instellingen.

  2. Ik gebruik mijn telefoon (Galaxy S5) en Canon 100D. Mijn telefoon maakt scherpe foto’s en als ik iets voor mijn blog vast wil leggen qua interieur grijp ik altijd even naar de grote camera. Verder ligt het een beetje aan wat ik precies voor onderwerpen aan wil dragen en welke foto’s daar bij zouden moeten. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *