Mijn afgelopen week: week 47

Mijn afgelopen week: week 47

Het is weer eens tijd voor een week overzicht.  Mijn laatste weekoverzicht dateert alweer van een tijd geleden. Afgelopen week was eigenlijk de laatste week van mijn vakantie. Helaas mocht dit niet zo zijn en was ik toch drie dagen aan het werk. Mede  door mijn eigen schuld. Maar naast werken deed ik ook andere dingen. Lees maar.

Zondag

Na een gezellige zaterdagavond bij mijn ouders in het teken van sinterklaas bleven we daar ook slapen. De ochtend bestond dus uit rustig met havermout ontbijten terwijl we ‘de kwis’ terug keken. In het begin van de middag propte we ons in de kleine auto van mijn moeder (vier personen plus hond), zette we twee personen af bij het station (broer + vriendin) en reden mijn vriend en ik door naar het hoge noorden. Thuis aangekomen kleedde ik me snel om en reed ik nog verder noordelijker om op verjaardagsvisite te gaan bij een goede vriendin. Daar bleef ik gezellig kletsen en ik ging wat later naar huis zodat ik de hond niet hoefde uit te laten. We aten als avondeten ‘restjes’ en opeens begon mijn vriend zich helemaal op te tutten. We hadden namelijk nog een uitje. Voor onze verjaardag (beide in september jarig) hebben we elkaar concert kaartjes gegeven voor dEUS in de oosterpoort! Ik besloot me ook maar op te tutten, want ja, we gingen wel de deur uit voor een echte “date”. Beide hadden we totaal geen zin. We zijn namelijk nogal huismussen, dus als we het huis niet uit hoeven doen we dat ook niet. En het stormde buiten. Gelukkig hadden we wind mee en waren we er zo. Daar dronken we een biertje en verbaasde we ons erover hoe leeg de zaal bleef. Want het concert van dEUS was geweldig! Na het concert genoten we van het feit dat we naar een concert waren geweest, bier hadden gedronken en om half 11 alweer thuis waren.

DSC00138 (2)

Dit is nu mijn nieuwste lievelings liedje en staat elke dag op repeat <3.

Maandag

Uitslapen werkt hier in huis jammer genoeg niet. Om acht uur stond meneer de hond alweer klaar voor de ochtendronde en ik besloot daarom het beste uit deze ochtend te halen. Ik zette de wasmachine en de vaatwasser aan. Maakte wat schoon en besloot om niet te gaan stofzuigen. Ik laadde alle glas in de auto en bracht dit naar de glasbak en was van plan om de nieuwe Lidl uit te gaan checken. Maar die bleek pas twee dagen later open te gaan. Op naar de Aldi dus. Buiten was ’s ochtends prima weer en daarom appte een vriendin van mij of ze ’s middags langs mocht komen om samen met Wobbe een wandeling te maken. Prima! Toen die vriendin op de stoep stond hebben we eerst thee gedronken en ondertussen was het gaan regenen. Jammer voor Wobbel, maar we hebben toen een iets kleiner rondje gedaan. ’s Avonds kookte mijn vriend zoete aardappels (jummie) terwijl ik lui op de bank zat. Na het eten en opruimen moest ik mezelf even motivatie inspreken om toch echt twee taarten te gaan bakken. Dit is gelukt. Uiteraard geen foto’s van gemaakt, want te druk bezig. Ik zetten wel mijn nieuwe cd van dEUS aan en was daar zeer content mee. Ook werd mijn vriend die avond gebeld door de koper van onze auto. Of hij die dinsdags op kon komen halen.

Wobbe hapt in alles
Wobbe hapt in alles

Dinsdag

Dinsdagochtend 8 uur gaat de wekker. Om kwart voor tien moet ik bij de chiropractor zijn voor het kraken van mijn rug en daar moet ik op de fiets naar toe. Om negen uur stap ik op de fiets, muziekje op de oren en dertig minuten later ben ik aanwezig. Het is jammer genoeg druk. Dus ik moet wachten. Negen van de tien keer dat ik daar kom kan ik bijna gelijk doorlopen, ook al ben ik een kwartier te vroeg. Een sessie bij de chiropractor zelf duurt nog geen vijf minuten en ik weet, na vier jaar, niet of ik er nog mee door wil gaan. Twijfels. Na deze sessie fiets ik via de platenzaak naar huis alwaar ik twee cd’s voor mijn vader koop. Thuis hang en wacht ik een beetje op het moment tot dat ik naar de vergadering kan. Mijn laatste vergadering met mijn collega’s van mijn huidige baan. Ik neem de twee taarten mee, deze vallen goed in de smaak. De vergadering duurt langer dan de twee uur die er voor staat, maar ik kom gelukkig niet thuis met hoofdpijn. Meer dan de helft van de vergadering heb ik naast mij neer kunnen leggen. Want ik heb daar niets meer mee te maken. Heerlijk! Thuis aangekomen laat ik snel Wobbe uit, begin met koken en om half zeven zit ik weer in de auto naar mijn ouders. Ik laat een verdrietige vriend achter want zijn geliefde oude eend is vandaag met de nieuwe koper mee gegaan. Bij mijn ouders thuis krijg ik een kopje thee en daarna vertrekken we naar een verjaardag. Deze is super gezellig, ik krijg twee wijntjes ingeschonken en kan daar absoluut niet meer tegen. Om half één lig ik in mijn oude kamer in mijn oude bed. Ik slaap als een roos.

Doei Eend!
Doei Eend!

Woensdag

Half 9 gaat de telefoon bij mijn ouders. Ik word er wakker van. Mijn vader is dan al een paar uur naar zijn werk en ik kleed me snel aan om beneden te gaan ontbijten. Mijn moeder zit de krant te lezen. Gelukkig zitten we om half elf in de auto richting mijn vaders werk. We gaan een verrassings-bezoekje brengen. Hij is helemaal overrompeld als we de zaak binnen komen lopen maar vind het wel heel erg leuk. De CD van dEUS die ik voor hem gekocht heb valt goed in de smaak. Mijn moeder en ik besluiten om nog even Emmen in te gaan. Lunchen en shoppen (winterschoenen!). We eten bij brownies & downies (super leuk!) en ik slaag voor winterschoenen bij de ecco.  Mijn moeder zet me in Groningen af waar ik bij thuiskomst een mailtje krijg of ik de volgend ochtend wil werken voor een paar uurtjes. Natuurlijk wil ik dat wel, tot dat ik een volle dienst moet draaien. Maar ik heb ja gezegd dus dan moet ik het doen ook.

dEUS

Donderdag

Om 6.20 gaat de wekker en om 7.45 sta ik bij de eerste cliënt naast het bed. De route gaat soepel en het voelt helemaal niet alsof ik al vijf weken niet aan het werk ben geweest. De cliënten vinden het jammer dat ik ergens anders ga werken maar geven me groot gelijk. Ik ben 13.00 weer thuis en besluit om op de bank neer te ploffen. Om half drie komt een pakketje binnen (de schoenen!) en krijgen we een pakketje voor “de buren” vijf straten verderop in de armen geduwd. Ik bel hier achteraan maar postNL kan hier niets aan doen behalve een klacht. Een oplossing hebben ze niet. Om drie uur word ik gebeld of ik vrijdags een toetsing met betrekking tot katheteriseren van een man kan doen en om kwart voor vier ben ik weer thuis na een rondje met het hondje. Om vier uur zit ik netjes met een kopje thee te studeren voor de toetsing en ik lig lekker vroeg op bed.

ecco winterschoenen

Vrijdag

Om half 12 heb ik de toetsing, op de fiets ga ik er naar toe. Het is prachtig fiets weer. Blauwe lucht met een zonnetje. Ik geniet van de tocht, word zenuwachtig voor de toetsing die ik met gemak haal en fiets daarna door naar een vriendin die er om de hoek woont. Even later komt er nog een vriendin. Deze hebben beide een kleintje en ik geniet daar volop van (rammelende eierstokken). We kletsen bij en hebben een relaxte middag met elkaar. Op de terugweg fiets ik langs de snackbar om patat te halen. Dit valt zeer goed bij thuiskomst. Als ik ’s avonds op de bank zit krijg ik een berichtje of ik zin heb in bier. Dat heb ik altijd en om half tien zit ik aan een heerlijke biertje met een vriendin de week door te nemen. Ik lig voor mijn doen veel te laat in bed.

Heerlijk biertje!
Heerlijk biertje!

Zaterdag

Die twee speciaal biertjes en het korte nachtje (Wobbe bezoek om 2, 4 en 7 uur) hakken er behoorlijk in. Ik ben brak. Toch besluit ik om op tijd op te staan. Breng ik het pakketje “voor de buren van 5 straten verderop in het bejaardenhuis” weg en haal ik boodschappen. Na deze rit plof ik op de bank neer en besluiten mijn vriend en ik om er een netflix dagje van te maken. We doen niets anders dan films en series kijken met koek, chips en scaloppa. Ik val in slaap op de bank half op Wobbe. Lekker warm en ontspannen een warme slapende hond. Wobbe vindt het ook ontspannen en begint te dromen waardoor ik wakker schrik. Vijf minuten later schrik ik wakker door een flits (vriendlief nam foto) en besluit ik om mijn bed in te duiken.

Dit was mijn afgelopen week. Best druk voor mijn doen. Hoe was jouw week? Nog leuke dingen gedaan? Morgen moet ik een avondje werken en ik heb deze week nog een scholing voor punten. Verder is de agenda nog helemaal leeg. Heerlijk!

2 thoughts on “Mijn afgelopen week: week 47

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *