Nieuwe baan

Nieuwe baan

nieuwe baan

Toen ik in februari 2014 afstudeerde kreeg ik gelijk een baan aangeboden bij mijn laatste stage plaats. Ik hoefde dus niet te solliciteren en toen mijn BIG registratie was geregeld kon ik direct aan de slag. Dit was binnen drie weken.

Om even te noemen wat ik doe: ik ben verpleegkundige in de thuiszorg.

In het begin moest ik erg wennen. Het is een beetje als je rijbewijs halen en dan voor het eerst de weg op gaan. Dit was ook zo na mijn afstuderen en dan direct aan het werk gaan. Opeens moest je zelf op pad en was jij de deskundige. Je had niemand om op terug te vallen. Maar naarmate de weken verstreken kreeg ik steeds meer een band met de cliënten, mijn collega’s en kwam ik wel in mijn hum te zitten in mijn team. Ik vond het steeds leuker worden. Ook krijg ik steeds meer ervaring, waardoor je sneller dingen ziet. Die je als beginneling over het hoofd ziet. Ik krijg nog elke dag meer kennis en leer elke dag bij.

Tot afgelopen september. Wederom veranderingen in het team, beloftes die niet nagekomen werden en vooral veel onzekerheid (Worden de beloftes nog nagekomen? Mag ik in dit team blijven? Krijg ik straks wel contractverlenging?). Daarnaast werkte ik al een jaar over mijn minimum uren heen en kreeg ik geen contract verhoging (past niet in het team) terwijl nieuwe collega’s wel die uren kregen die ik graag wilde. En natuurlijk de bezuinigingen (steeds meer in je eigen tijd moeten doen). Hier kan ik niet zo goed tegen. Daarom besloot ik om in mijn vakantie er het beste van te maken en te gaan solliciteren. Met trots kan ik nu melden (na onderhandelingen & contract tekenen) dat dit is gelukt! Ik blijf verpleegkundige in de thuiszorg, maar bij een andere organisatie. Die een andere visie heeft en met zelf studerende teams werkt. Vanaf 1 januari begin ik dus met een nieuwe baan. Met de uren die ik graag wil.  Ik heb er super veel zin in! Ik ga mijn oude team en cliënten missen, maar de organisatie waar ik werk ga ik absoluut niet missen.

Een nieuwe uitdaging, nieuwe wijk, nieuwe organisatie. Ik vind het spannend maar heb er oprecht heel erg veel zin in en ben dan ook erg enthousiast. Het moet nog steeds een beetje tot me doordringen. De eerste twee weken van mijn vakantie was ik ook druk bezig met dingen regelen voor oude en nieuwe werk. Nu dat rond is kan ik eindelijk van mijn vakantie genieten! YES. En zoals het er nu naar uit ziet hoef ik maar 5 dagen te werken in december. De rest lekker vrij. Woehoe.

Ik zit er al lange tijd over te denken om soms een blog te schrijven over mijn werk, maar ik weet niet of hier interesse voor is. Zouden jullie dat willen lezen?

Liefs,
Saskia

 

 

 

 

6 thoughts on “Nieuwe baan

  1. Nogmaals gefeliciteerd met je nieuwe baan!
    Jammer dat je het wel naar je zin hebt met je clienten en collega’s, maar eigenlijk bent uitgekeken op de organisatie zelf. Hopelijk voel je je bij de nieuwe organisatie meer op je plek 🙂

  2. Fijn dat je ergens anders terecht kunt, wat wel ook in je werkveld ligt. Het is altijd een stuk prettiger om dezelfde visie te hebben als het bedrijf waarvoor je werkt. Ik hoop dat je je bij deze organisatie een stuk meer op je plek voelt. Veel succes met je nieuwe baan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *