Ik heb snapchat

Ik heb snapchat

Een jaar geleden kreeg ik commentaar van een vriendin. Dat ik haar snapchats nooit bekeek, terwijl ik dat wel had. Dat was ik natuurlijk allang weer vergeten. Want ik had het aangemaakt en wist bij god niet hoe het werkte, waar het voor diende en hoe leuk het was, dus had ik het weer verwijderd.

Wat is snapchat dan? 
Snapchat is een app waarmee je foto’s (selfies) en korte filmpjes naar elkaar kan sturen. Deze worden niet automatisch opgeslagen op de device (mobiel). De foto’s en filmpjes kan je naar vrienden sturen die je op snapchat hebt, deze kunnen ze dan één keer bekijken. Of je kan de foto’s en filmpjes bij “mijn verhaal” toevoegen. Dan zijn de foto’s/filmpjes 24 uur zichtbaar voor mensen die jouw volgen.

Er zijn nog tig andere dingen die je kan doen. Zo kan je filters gebruiken over je foto’s en filmpjes. Maar ook gekke bekken trekken etc. Kijk anders hier hoe snapchat dan precies werkt.

De foto’s & filmpjes die je zelf maakt kan je wel opslaan (Yes, gelukkig maar. Maak je een keer een leuke selfie, zou die anders zo weg zijn!).

Waarom is het leuk?
Omdat je snel een gekke situatie kan sturen naar iemand. Je maakt eigenlijk kleine verhaaltjes van je leven/dag. En dat is leuk. In plaats van de prachtige foto’s en selfies die mensen op whatssapp, instagram of facebook plaatsen, krijg je hier de ‘echte’ wereld te zien. Dat iemand een onderkin heeft, net wakker is, in de file staat en ga zo maar door. Ik vind dat persoonlijk best leuk om te zien.

Waarom is het niet leuk?
Omdat sommige mensen echt ALLES delen op snapchat. Bijna elk moment. Nog net niet de drol die in het toilet ligt te dampen, maar de rest wel. Elke dag. Dan denk ik: mens, zit niet telkens met die mobiel maar gan van het leven genieten. Kijk eens voorbij het scherm van je mobiel.

Heb jij snapchat?
Ik heb dus snapchat. Mijn gebruikersnaam is: plemc. Ik maak foto’s & filmpjes van Wobbe, mijn onderkin en random andere stuff (uitzichten, vriendlief die staat te dansen enzo). Als je het leuk lijkt om mij te volgen: dat mag uiteraard! Er zijn meer bloggers die snapchatten. Danielle (van Culturalize) maakte er een lijstje van. Heul handig. Mocht je zelf snapchat hebben, spam je naam in de comments en waarom ik je zou moeten volgen. Snapchat kan je hier (android) & hier (ios) downloaden.

snapchat 2

 

 

7 thoughts on “Ik heb snapchat

  1. Ik heb geen snapchat. Ik zie er de lol niet van in, ik hoef geen mobiel aan mijn hand geplakt te hebben. Ga lekker van het leven genieten of zo. Verder heb ik geen problemen met mensen die het wel leuk vinden, maar het is echt niets voor mij, haha. Doe mij maar Instagram, een soort langzame snapchat :’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *