Interieur inspiratie: de slaapkamer

Interieur inspiratie: de slaapkamer

Een huis is nooit af, er blijft altijd wel wat te klussen of veranderen. Mijn huiskamer is redelijk op orde, alleen nog een andere bank. Dus in mijn hoofd komt er al een beetje ruimte om inspiratie op te doen voor de slaapkamer. Op dit moment is de slaapkamer een grote, stoffige zooi. Het is geen oase van rust, zoals ik dat eigenlijk graag wil hebben. Hoe komt dat? Dat komt door de zooi/kleine troepjes die er in staan.

Op de nachtkastjes liggen boeken etc, maar verder zijn de nachtkastjes niet gevuld. Er staat aan beide kanten een stoel waarop een grote berg kleding ligt die nog best een keer gedragen kan worden. Ook op de grond ligt soms wat kleding. Onder het bed ligt ook van alles, maar dat is gelukkig niet direct zichtbaar. Daarnaast staat ons droogrek voor de kleding in deze kamer. Want hier staat altijd een raam open en dat is wel zo lekker fris.

Ik wil het dus anders. En wel door het volgende te gaan realiseren:

  • Planken boven het bed, die gebruikt kunnen worden als nachtkastjes. Dus waarop lampjes en boeken kunnen staan. Maar waar ook ruimte is voor mijn bril.
  • De nachtkastjes weg. Die zijn door die plank overbodig geworden.
  • De stoelen waarop kleding ligt vervangen voor haakjes/stang aan de muur waaraan kleding uitgehangen kan worden.
  • Andere opbergbakken voor onder het bed, die mooier en beter ogen en waar meer in kan. Zodat het dressoir waar de TV op staat weg kan/kan worden vervangen voor planken aan de muur.

Maar zien deze ideeën er dan ook een beetje leuk uit? Gelukkig bestaat er pinterest waar ik inspiratie op deed. Kijken jullie mee?

1Bron 1, bron 2, bron 3.

2

Bron 4, bron 5, bron 6.

Een plank boven het bed kan dus in meerdere uitvoeringen en kan een nachtkastje vervangen. Ik vind het mooi als er met natuurlijk materiaal wordt gewerkt dat rust uitstraalt. Er komt immers al genoeg op te staan wat aandacht mag/kan trekken. Romantische lampjes aan de plank hangen kan ook al heel wat rust uitstralen in een slaapkamer. Hiermee zou je een lees/bed lampje kunnen vervangen en het is wat knusser (en minder val gevaar op je hoofd door die lamp).

3

Bron 7, bron 8, bron 9.

Ook hier vind ik het gebruik van natuurlijk materiaal heel erg gaaf. De kleding kan uithangen, waardoor het lekker kan luchten en je het misschien nog wel een dagje extra aan kan doen voordat het in de was verdwijnt.

Genoeg inspiratie en ideeën. Gelukkig bestaat er pinterest (alle afbeeldingen zijn gevonden via pinterest). Binnenkort deel twee, over opbergen onder het bed en de TV oplossingen. Hoe ziet jullie slaapkamer eruit? Hoe houden jullie het netjes en rustig in de slaapkamer?

Liefs,
Saskia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *