Appelflappen bakken

Appelflappen bakken

Appelflappen zijn goddelijk en heel gemakkelijk en snel zelf te maken. Deze appelflappen bak ik zelf regelmatig, als ik bijvoorbeeld nog wat oude appels in huis heb of als ik visite krijg en ik heb verder niets in huis. Binnen een halfuur kan je appelflappen op tafel hebben staan!

Benodigdheden voor 10 appelflappen

  • Appels, ongeveer drie stuks. Maakt niet uit wat voor soort. Ik gebruik vaak wat oudere, meelderige appels die niet meer lekker zijn om uit het vuistje te eten (rest verwerking)
  • 10 plakjes bladerdeeg (vaak zit dat in 1 verpakking)
  • suiker
  • kaneel
  • rozijnen/krenten
  • cruesli/muesli

Werkwijze

  1. Haal de bakplaat uit de oven, bekleed deze met bakpapier en zet de oven op 180 graden (voorverwarmen).
  2. Leg het bladerdeeg uit de vriezer. Leg ze alle 10 uit elkaar, deze kunnen dan alvast ontdooien, met het plasticje naar beneden.
    bladerdeeg 2
  3. Schil de appels, haal de klokhuizen eruit en snijd in klein blokjes en doe deze in een kom.
  4. Voeg hier, naar eigen smaak, suiker, kaneel, rozijnen/krenten en cruesli/muesli toe.
    (Ik wel de rozijnen niet, uit de appels komt vocht en dit nemen die rozijnen mooi op. De cruesli/muesli is ook om het vocht van de appels op te vangen en geeft een lekkere bite).
    appel mengsel
  5. Haal het plastic van het bladerdeeg en leg de kant van het plasticje boven. Dit is de kant waarop het appel mengsel verdeeld wordt en plakt aan elkaar.
  6. Verdeel het appelmengsel over de tien plakjes bladerdeeg en vouw hier envelopjes/driehoeken van.
  7. Leg ze zo op het bakblik dat ze elkaar niet aanraken.
  8. Maak de bovenkant van de appelflappen nat met wat water/melk/geklopt ei en strooi er nog wat suiker overheen.
    met suiker
  9. Doe de appelflappen voor 20 a 25 minuten in de oven.
  10. Eetsmakelijk!
    eetsmakelijk

 

3 thoughts on “Appelflappen bakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *