Mijn afgelopen week

Mijn afgelopen week was heerlijk! Ik hoefde namelijk maar twee diensten te werken en de rest was ik vrij. Ik hoefde daardoor maar één ochtend in de hitte te werken.

Want vorige week maandag was het nog niet zo bloedheet toen ik mijn avonddienst draaide. De dinsdag werd het lekker warm en was ik veel te vinden op mijn balkon met een boek (GREY. EL. James, hier wil ik nog een recensie over schrijven).

IMG_20150630_115611
Wobbe wacht op de zon op het balkon

Woensdagochtend stond ik vroeg op om richting Assen te gaan. Ik ging samen met mijn moeder een nieuwe bril uitzoeken. Sinds groep zes draag ik een bril. Ik heb ook lenzen, maar omdat mijn zicht zo slecht is (-6,25) heb ik altijd een bril op en soms lenzen. Ik heb dus iets nodig om zicht te hebben, anders ben ik een gevaar op de weg of in huis (laatst was mijn bril van het nachtkastje gevallen, ik kon deze bijna niet meer vinden zonder dat ding op mijn hoofd). Na de zoektocht naar een nieuwe bril hebben we nog van een lunch genoten en ben ik weer richting het hoge Noorden vertrokken. ’s Avonds deed ik boodschappen met de in het gips zittende vriendin K.

bril
Mijn nieuwe bril. Mag ik volgende week ophalen

Donderdag begon de dag wederom vroeg met een ochtenddienst. Om half tien in de ochtend was het al bloedheet en was ik blij als ik even op de fiets kon stappen naar de volgende cliënt. Even “uitwaaien”. Ik was op tijd klaar met mijn dienst maar bleef nog kletsen en ijsje eten met een collega. Bij thuiskomst was vriendlief al klaar om te vertrekken voor een lang weekend Norg en om 15.00 zaten wij netjes in de auto die kant op. Op de heenweg sloegen we nog stokbrood en rosé in voor bij de bbq. Het verbaasde me, maar ik kon prima slapen met het warme weer. Zelfs overdag kan ik prima slapen. Dat bewees ik vrijdag wel. Ik las mijn boek uit en verveelde me daarna te pletter dus ik viel in slaap. Lekker in de schaduw op een relax bank in de tuin. ’s Avonds gingen we vissen en ving ik niets.

Lekkere lunch
Lekkere lunch

Zaterdag was ik van plan om in de hele vroege ochtend met Wobbe te gaan wandelen in verband met de verwachtte hitte. Dit werd echter iets later (8 uur in de ochtend). We liepen lekker door het bos en Wobbe vond een hele mooie stok. Daarna verveelde ik me en besloot om puzzelboekjes bij de supermarkt te gaan halen. Voor vriendlief haalde ik een extra moeilijk puzzelboekje (slimme gozer, beetje uitdaging) en hebben we, serieus, de hele dag gepuzzeld in onze puzzelboekjes. Om half elf in de avond liepen we nog een lekkere wandeling met Wobbe. Het was ondertussen wat afgekoeld.

wandelen met Wobbe
Samen met Wobbe wandelen door het bos
mooie stok
Wobbe nam de stok mee

Zondagochtend liep ik wederom om 8 uur met Wobbe een mooie wandeling. Het zou deze dag gevaarlijk weer worden, daarom kozen we ervoor om te gaan vissen. Om 10 uur stonden we aan de waterkant en met de tweede worp had ik mijn eerste snoek al aan de lijn. Deze was 80 cm. Later ving ik er nog twee. Na een lunch (pannenkoek en thee) zijn we weer richting Norg gegaan en hebben daar weer gepuzzeld in onze boekjes. Vriendlief viel heerlijk in slaap en ’s avonds werd het zowaar lekker fris en hebben we weer een mooi stukje gewandeld met Wobbe.

snoek 80cm
Snoek 1: 80 cm
snoek 2
Snoek 2, niet opgemeten

Afgelopen week was dus heerlijk. Mijn vriend en ik hadden beiden een vakantie gevoel en we zijn beide helemaal bijgekomen. Ook omdat we heerlijk tijd samen hebben doorgebracht zonder dat er dingen moesten.

Deze week mag ik weer vier diensten draaien en ga ik lekker naar de film. Maar daar lees je volgende week natuurlijk meer over.

2 thoughts on “Mijn afgelopen week

    1. Dankjewel! Ik draag ook veel meer mijn bril tegenwoordig. Is gemakkelijker. En als ik lenzen in heb moet ik toch altijd mijn bril mee, voor het geval dat… dus dan denk ik: kan ik net zo goed mn bril op doen. Lui!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *