Zoektocht naar de ideale sportlegging

Drie weken geleden trok ik de stoute schoenen aan en schreef ik mij in voor een proefles pilates. Vervolgens kwam het dilemma betreft sportkleding. Want al zoekende in mijn kast kwam ik erachter dat ik dat eigenlijk niet meer had. Dus ging ik die desbetreffende vrijdag ochtend, in mijn smurfen pak (zo noemt mijn vriend dat) naar de les.

De les beviel zo goed dat ik gelijk een strippenkaart heb gekocht en aankomende vrijdag ga ik voor de vierde keer heen. Echter, toen ik aan mijn vriend vertelde dat ik in mijn knal blauwe huispak die kant op was gegaan verklaarde hij me voor gek en hij schaamde zich zelfs een beetje voor mij. Nou boeit het me niet heel erg in wat voor kleding ik loop, maar toch…sportkleding moest worden aangeschaft.

Het belangrijkste was een sportlegging, want ja, t-shirts heb ik genoeg waarin ik kan sporten. Zodra ik tijd had liep ik in Groningen langs een sportwinkel en schrok ik me in eerste instantie wild van de prijzen die ze voor een simpele sportbroek vragen. Daarnaast zag ik tig leuke sportleggings hangen, maar waren die uiteraard niet in mijn maat. Nadat ik voor de zekerheid één gepast heb, zodat ik echt zeker wist wat mijn maat was, ben ik op internet verder gaan zoeken. Internet is een walhalla aan sportkleding in alle soorten, maten en prijsklassen.

Uiteindelijk besloot ik bij de Wehkamp twee sportleggings vam Adidas te bestellen. Namelijk deze en deze. Twee dagen later kon ik ze afhalen en paste ik ze thuis aan. Toen mijn vriend ’s avonds thuis kwam moest ik de leggings natuurlijk aan hem laten zien. Hij vond ze erg mooi. Ik werd er zo enthousiast van dat ik voor de grap wat oefeningen op de grond deed en mijn vriend lach vervolgens helemaal in een deuk. Hij zei: “Sexy ondergoed heb je aan Sas”. Whuut? Sexy ondergoed? Kan je dat zien dan? Bij de ene legging bleek de stof zo verschrikkelijk door te schijnen dat je dus inderdaad het ondergoed precies kon zien zitten, inclusief kleur en motiefjes etc. Bij de andere torende mijn ondergoed er kilometers bovenuit.
Van mijn vriend kon ik ze prima binnenshuis dragen, maar voor het doel waarvoor ik ze gekocht had kon ik ze niet gebruiken. De leggings zijn dan ook weer netjes terug gestuurd.

Uiteindelijk heb ik aan een vriendin gevraagd of zij nog iets wist waar ik niet al te dure, goede en vooral in kleine maten sportleggings zou kunnen krijgen. Zij gaf mij de tip om bij de HEMA te kijken, daar had ze goede verhalen over gehoord. En ja hoor, daar vond ik een prachtige sportlegging voor maar twintig euro (afgeprijsd). Lang leve de HEMA!

3 thoughts on “Zoektocht naar de ideale sportlegging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *