Wandelen met basset hounds

Heel netjes wilde ik een plog gaan maken over afgelopen zondag, maar dat vergat ik natuurlijk. Afgelopen zondag zijn wij (vriend, vriendin en moeder) mee geweest met Wobbe naar een basset wandeltocht. Dit was uiteraard geweldig.

Omdat ik Wobbe nog nooit met een andere soortgenoot had gezien wilde ik graag naar deze wandeltocht, georganiseerd door stichting basset herplaatsen. Deze stichting
herplaatst basset honden (in alle soorten en maten). De basset honden worden om verschillende redenen herplaatst, bijvoorbeeld door verwaarlozing of het niet kunnen klikken met een andere hond in huis. Super goed dus! Want niet alleen in het buitenland zijn honden die hulp nodig hebben, hier in Nederland ook. Stichting-Basset-herplaatsen-Nederland-300x225

Enfin, afgelopen zondag was het dus zover. De wekker ging vroeg en Wobbe had nog geen idee wat hem zou overkomen. Als eerste hebben we vriendin K opgehaald die samen met Wobbe op de achterbank van de auto zat. We zijn daarna naar mijn ouders gereden om mijn moeder op te halen. Deze zat klaar met koffie en appeltaart (een goede tussenstop dus).

Rond half 1 reden we de verzamelplaats op en het was al van ver te horen; er waren al wat bassets aan het spelen. Bassets hebben een herkenbare, zware, blaf. Dit is soms hilarisch, want mensen denken vaak alleen aan de blaf dat er een gigantische hond aan komt. Maar vaak is dit een middelmatig, wild kwispelend en onwijs lieve basset die de hoek om komt.

P1030898
Wobbe aan het rennen in het bos

We werden ontvangen met veel geblaf en snert om daarna aan de wandel te gaan. Er waren ongeveer twintig andere honden, voornamelijk de Engelse variant. Wobbe liep kwispelend vooraan en speelden gezellig met de andere honden. De baasjes konden met elkaar kletsen tijdens de wandeling. Terwijl we aan het kletsen waren schrok ik me soms te pletter van een harde blaf naast me en als ik naar beneden keek rende er een kwispelende hond langs. Achteraan liepen de oudere basset honden die niet zo snel meer waren, maar altijd weer die kwispel. En zodra je één van de honden aaide, dan was daar weer die kwispel. Alle baasjes hebben super veel liefde voor de honden, hebben alles voor ze over en ik ben nog meer verliefd geworden op het ras, maar vooral op Wobbe.

P1030892
Wobbe aan het spelen

 

Na afloop dronken we met z’n allen warme chocolademelk met slagroom. Wobbe klom bij vriendin K op schoot want hij had het koud en hij mocht wat slagroom aflikken uit een kommetje. Op de terugweg viel Wobbe al snel in slaap en thuis aangekomen (het was inmiddels half 5, we waren die ochtend om 10.45 vertrokken) viel hij als een blok in slaap op de bank.

IMG_20150315_164452
Er was eten in de buurt

 

IMG-20150316-WA0007
Wobbe in coma op de bank

 

2 thoughts on “Wandelen met basset hounds

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *