Mijn afgelopen week: film editie

Afgelopen week was ik ziek; ik had de griep. Gelukkig niet DE griep, die wel twee weken kan duren, maar een milde versie. Wat ik heel knap vond van mezelf was dat ik mezelf heb ziek gemeld van mijn werk. Normaal werk ik altijd door. Wat doe ik zoal als ik ziek ben? Ik kijk heel veel films. Lekker in bed de nieuwste films kijken. Vandaar dat ik deze “mijn afgelopen week” de film editie noem. Hieronder de films die ik vorige week keek.

Heel braaf melde ik mij vorige week maandag officieel ziek en benoemde ik dat ik de griep had. Helaas geloofde mijn vriend me niet en kon ik alsnog, met koorts, de hond uitlaten. Gelukkig kon ik daarna weer lekker in mijn (nog) warme bed kruipen. Ik wist niet zo goed wat ik wilde kijken; iets luchtigs. Hierdoor keek ik Juno weer (dit is een favoriet) en keek ik naar de telefilm Jongens.
Juno gaat over tienermeisje Juno (gespeeld door Ellen Page, love her) die perrongeluk zwanger raakt. Ze besluit om de baby ter adoptie af te staan. De film laat op een nuchtere manier zien hoe Juno hier mee om gaat; met een goed gevoel voor humor en liefde van de mensen om haar heen.
http://www.youtube.com/watch?v=QuN0Z65sp5c

Jongens gaat over Sieger (15 jaar), een stille jongen die aan hardlopen doet. Tijdens de zomer ontmoet hij zijn nieuwe teamgenoot Marc… Deze film vond ik voornamelijk lief en schattig en lief.

Op dinsdag keek ik naar Pride & Whiplash.
Pride speelt zich af in de jaren 80 in de UK. Een homo activisten groep besluit om de mijn werkers die stakers te gaan ondersteunen, maar vinden de mijn werkers dit wel goed? Ik heb meerdere keren hardop moeten lachen.

Whiplash gaat over een jongen die op de muziekschool voor Drummer studeert; hier komt hij bij een groep die wordt gecoacht door een docent die niets laat tegen houden om het beste uit zijn studenten te halen. Heftige, maar mooie film.

Woensdag lag ik nog wat op bed; maar ging het wel al wat beter met me. Ik besloot om The Theory of Everything te kijken. Deze film gaat over de jonge Stephan Hawking. In de film zie je hoe hij probeert om te gaan met zijn ziekte. Ik vond dit soms heftig maar ook mooi om te zien; want liefde overwint alles.

Donderdag besloot ik uit bed te komen en me op de bank te settelen. Ik keek die dag twee Nederlandse films, namelijk: Pijnstillers en Pak van mijn Hart. Pijnstillers gaat over Caspar die op zoek gaat naar zijn vader nadat blijkt dat zijn moeder ongeneeslijk ziek is.

Pak van mijn Hart gaat over sinterklaas en de kerstman en liefde. Een zoetsappige Nederlandse film dus, die mijn aandacht er niet echt bij kon houden.

Vrijdag was ik gelukkig weer wat fitter en ging ik gezellig met een vriendin de stad in. Toch keek ik nog de film Dansen op de Vulkaan. Deze film gaat over Maarten die een stofwisselingsziekte heeft maar ook puber is en zijn “gewone” leven wil behouden. In de film zie je zijn struggle en die van zijn ouders.

Bij thuiskomst echter bleek mijn geliefde vriend de griep te pakken te hebben. Daarom besloten we om zaterdag, na mijn werk,  Fury te kijken. Deze film speelt zich af in de laatste maanden van de tweede wereld oorlog en gaat over een Amerikaanse sergeant, zijn mannen en die in hun tank gevechten moeten voeren. Super spannend, veel gevechten en bloed. Ik vind dit één van de heftigste tweede wereldoorlog film die ik heb gezien. Puur omdat het niet geromantiseerd wordt.

Afgelopen zondag was het mooi weer en had ik een verjaardag in Zwolle. Dus na mijn ochtenddienst snelde ik mij naar het station en zat ik anderhalf uur later heerlijk met een taartje en familie in de zon. Die avond keek ik geen film maar keek ik (natuurlijk) naar Boer Zoekt Vrouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *