De 25 vragen over eten tag

Op dit moment zit ik thuis op de bank, girls te kijken en ben ik nog herstellende van een griepje. Dikke poep natuurlijk die griep en het werkt ook niet echt inspirerend. Daarom een “gemakkelijke” tag over eten. Ik kwam de tag tegen bij Olga en Iris. Koken, vooral bakken, vind ik leuk om te doen voor anderen. Om je alvast voor te bereiden: ik eet vlees en regelmatig ook. Dit is een bewust keuze omdat ik al te weinig eet en het op dit moment niet kan missen.

Wat is je favoriete ontbijt?
Om eerlijk te zijn heb ik geen favoriet ontbijt. Omdat ik de laatste weken ben afgevallen (wat niet de bedoeling is), ben ik nu begonnen met ’s ochtends havermout eten. En dit vind ik niet bepaald lekker (als iemand nog tips heeft voor het klaarmaken, graag!). Andere momenten eet ik brood met hagelslag/vlokken en als we oud brood in huis hebben (en melk en eieren) dan maak ik wentelteefjes (love it!).

Hoe drink je je koffie?
Als ik koffie drink, dat is misschien één keer per maand, dan drink ik latte macchiato. Koffie vind ik namelijk best bitter maar met veel melk (en suiker) is het best te doen. En soms doe ik een beetje koffie in mijn warme chocolademelk. Ik zet wel bijna elke ochtend koffie, voor mijn vriendlief.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Geitenkaas, rucola, honing en walnoten doen het altijd goed op een boterham. De broodjes die mijn vriend voor me klaarmaakt zijn ook altijd super lekker (liefde!). Broodjes kroket doen het de laatste tijd bij mij ook erg goed.

broodje door de vriend
Broodje gemaakt door mijn vriend
broodje kroket
Broodje kroket (altijd die hondenpootjes in de buurt…)

 

 

Soep of salade?
Dit is een seizoens- dingetje. In de winter ben ik meer van de soep (pompoensoep <3) en in de zomer vind ik couscous salade (met dadels) heerlijk!

Wat is je favoriete kookboek?
Ik houd me nooit 100% aan recepten. Maar Jamie’s Oliver Comfort Food heeft hele mooie plaatjes en recepten erin staan. We hebben er nu twee taarten uit gemaakt en die waren erg lekker!

comfort food

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Dit vind ik een erg moeilijke. Vroeger was ik van het snoepen, dit kon ik de hele dag door doen. De laatste tijd kan ik dat niet meer. Ik krijg dan een suiker dip. Als ik teveel suiker heb gehad, dan val ik in slaap. Op dit moment zou ik dus kiezen voor nooit meer zoet, met pijn in mijn hart.

Welke keuken (land) is je favoriet?
Vanuit huis ben ik wel redelijk breed georiënteerd opgevoed wat betreft eten, tenminste dat dacht ik altijd. Tot dat ik erachter kwam dat mijn vader altijd hetzelfde prutje/saus maakte. Deze saus ging vervolgens bij rijst, pasta, bruine bonen etc etc. Mijn moeder kookte gelukkig wel wat breder en de kip kerrie was dan vaak favoriet. Hmm. Toen ik mijn vriend weer tegen kwam ging er een wereld voor mij open. Mijn vriend kan super lekker koken en combineert van alles bij elkaar. Hij kookt vaak de oosterse dingen (wokken & noodles) en italiaans. Maar hij kan ook goed tapas maken. Ik ben meer van de hollandse pot koken: aardappels, groente en een stukje vlees.
Door dit allemaal met elkaar af te wisselen blijft het lekker en leuk om te eten.

Wat is je favoriete foodfilm?
Films over eten doen het altijd goed, dus hier komt een lijstje:
– Ratatouille
– Julie & Julia
– Sjakie en de chocoladefabriek (beide versies)
– De Gronne Slagtere (The Green butchers)
– Toast
– It’s raining meatballs 1 & 2
– The Hundred Foot Journey
– Chef

Wat is je meest Guilty Pleasure?
Regelmatig verkondig ik het, en het is ook een keer gebeurt: mij mag je ’s nachts wakker maken voor een frikandel speciaal.
Na een zomerse vistrip van vriendlief en mijn broer kwamen zij thuis met een frikandel speciaal voor mij, het was ondertussen al 23.30 en ik lag al te slapen. Maar ik kwam daar wel voor mijn bed uit. Goddelijk.
En ik vind de combinatie van chips met m&ms ook heerlijk.

Wie is je grote inspiratiebron?
Toch wel mijn vriendlief. En 24 kitchen natuurlijk.

IMG-20140614-WA0004
Schuldig: we eten vaak op de bank met een film aan.

Thuis koken of uiteten gaan?
Beide heeft zo z’n charmes. Thuis koken voor vrienden is natuurlijk super gezellig, goedkoper en je kan lekker lang aan tafel blijven zitten. En de restjes verdwijnen in je eigen koelkast in plaats van in de prullenbak. Echter, uiteten gaan vind ik ook altijd super fijn. Even uit huis zijn en nieuwe dingen proberen. Ik probeer altijd een gerecht te kiezen die ik thuis niet snel zal gaan maken. Dan wordt het uiteten gaan extra speciaal.

Wat is je lievelingsrestaurant?
De snackbar, daar hebben ze frikandellen speciaal (nee grapje). Ik heb geen favoriet restaurant. De laatste tijd openen er zoveel leuke dingen in Groningen, daar kan je niet uit kiezen. En zo vaak ga ik niet uiteten, altijd weer een ander tentje proberen.

Boodschappen doe ik bij…
De winkel waar ik langs kom na mijn werk: jumbo, ah, aldi of lidl. Ja ik heb het luxe. Net waar ik zin in heb en wat ik nodig heb.

dopie dopie
Mijn broer maakte laatst dopie dopie. Hij woont helaas niet in de buurt.

Het lekkerste wat ik ooit gegeten heb…
Dopie Dopie van mijn Opa. Dopie Dopie zijn stukjes biefstuk in veel jus. Je doopt je witte brood in de jus met een stukje biefstuk en eet dit op. Altijd als we naar mijn opa toe gingen aten we dit, met z’n allen uit de pan. Jammer genoeg is mijn opa overleden en heb ik het al heel lang niet meer gegeten.

Wat is je favo cocktail?
Pina Colada & Mojito. Maar een lekkere rode wijn of rose is ook goed.

Koffie met George Clooney of Heston Blumenthal? 
Heston Blumenthal natuurlijk. Dat is een van de beste chefs van de hele wereld. En dat heb ik niet op google opgezocht. Lang leve 24 kitchen kijken.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Wij hebben altijd knoflook en uien in huis. Ook hebben we de nodige kruiden. Ook ben ik super blij met mijn inductie fornuis (helaas geen gas in de woning) en hete lucht oven. Vorig jaar kookte we nog op twee pitjes elektrisch en deden we het met een kleine combi magnetron. Alles is nu sneller klaar en we hebben veel meer ruimte (er kunnen zowaar twee dingen tegelijk de oven in!).

Mijn favo snack is…
Bolognese chips. Maar een broodje kroket doet het de laatste tijd ook erg goed (lang leve de oven kroketten).

Wat zit er op jouw pizza?
Alles wat we in huis hebben op dat moment. Dus vlees, groenten (behalve champignons) en kaas. Maar dit veranderd per keer en pizza maken we vaak als we nog veel beetjes groenten over hebben.

zelfgemaakte pizzaIMG_20140502_185251

Wat lust je echt niet?
Champignons en Hollandse kaas. Champignons vind ik een verschrikkelijke mondervaring geven, het voelt als rubber. Nog steeds haal ik stukjes champignons uit mijn eten en leg die bij vriendlief of mijn moeder op het bord. Daarnaast maak je mij echt niet blij met een plak goudse kaas. Dat stinkt naar poep in mijn beleving. Ik zoen mijn vriend dan ook niet als hij net kaas heeft gegeten. Gesmolten kaas en geitenkaas vind ik dan wel weer lekker.

Mijn favoriete foodblog is… 
Die heb ik niet. Lang leve google.

Het gekste dat ik ooit heb gegeten is…
Ik heb serieus geen idee. Ik zal vast wel wat raars hebben gegeten toen ik in Rusland was, maar dat weet ik niet meer.

Wat staat er op je food bucket list?
Alle recepten uit het kookboek Comfort Food van Jamie Oliver. Alles ziet er zo lekker uit. Maar duurt heel lang om te bereiden.

Ik kan niet leven zonder…
Pure chocolade. Dat is pure liefde.

Eetsmakelijk allemaal!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *