De huishoudbeurs 2015

Afgelopen vrijdag was ik met vriendin K op de huishoudbeurs te vinden. Wij vonden de huishoudbeurs iets wat je een keer moet hebben meegemaakt in je leven. Want ja, het zou geweldig zijn en veel gratis dingen en anders kon je veel huishoudelijke artikelen wel heel voordelig scoren. En super leuke artiesten treden op… Tenminste, dat was ons beeld. WAS ja. Want hoe vond ik het echt?

Vrijdagochtend begon eerst met een zoektocht naar mijn OV chipkaart. Die had ik drie weken daarvoor voor het laatst gebruikt en bleek nog in een jas bij mijn ouders aan de kapstok te hangen. Gelukkig was mijn moeder super lief en moest ze toch richting het westen met de auto, dus die pikte vriendin K en mij van een station en zette ons halverwege weer bij een station af met de auto. Dit was ook het enige stuk dat we konden zitten. De trein zat bomvol met huishoudbeurs dames/vrouwen met trolleys en lege koffers. We dachten ook dat we moesten overstappen, maar de NS was een keer slim geweest en liet de trein stoppen op station Amsterdam Rai. We hoefden niet te kijken/luisteren of we op het juiste station waren, de hele horde trolleys en dames gingen de trein uit. In hordes liepen we naar de Huishoudbeurs.

Daar aangekomen schrokken we van de drukte, het was ondertussen half 12. We kochten een kaartja, ala 20 euro en konden snel doorlopen naar binnen. Gewapend met een kaart van het geheel en de kortingscoupons gingen we op pad. Maar dat pad werd regelmatig gekruist door de vele trolleys en koffers. We liepen wat rond, keken bij verschillende demonstraties en ik liet mijn bril poetsen met iets heel duurs. mijn bril was niet schoon en bleef ook geen vier dagen schoon. Ik ben blij dat ik het niet gekocht heb.

hh1 hh2

Al snel werd het ondragelijk druk. We konden niets meer zien bij de demonstraties, we struikelden regelmatig over trolleys en we konden nergens zitten. In de eet en drink hal, was dit het ergste. Hier kon je gratis dingen proeven. Mensen graaide en gingen te keer. Op deze afdeling waren zo waar ook wat verdwaalde mannen te vinden, die verloren achter hun vrouw aanliepen. We vonden een plekje om te zitten en hebben met open mond zitten kijken naar alle verschillende, grijpgrage, mensen die langs liepen.

hh3

hh5
De huishoudbeurs maakt slachtoffers

Eigenlijk waren we het hierna al zat, maar we hadden één zaal nog niet gezien, die met kleding. Waren we daar maar nooit naar toe gegaan. Wat een verschrikking, wat een drukte. We zijn vervolgens snel weer weg gegaan.

hh4

Mijn eindoordeel? Ga nooit naar de huishoudbeurs. De dingen die er staan kan je ook in de winkel krijgen, ja echt. En misschien zal er een speciale aanbieding zijn bij de huishoudbeurs, maar voor mij is het dan de reiskosten alsnog niet waard. Winkels als de blokker en de lidl kan ik ook bij mij in de buurt vinden.

 

3 thoughts on “De huishoudbeurs 2015

  1. Haha, ik ben er twee jaar geleden geweest en ondanks de drukte vond ik het toch wel leuk om een keer te doen hoor! Alleen de kleding, die hadden wij ook overgeslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *