Het kijken (niet) waard

Vele hoef ik het niet te vertellen, maar ik heb een liefde voor Nederlandse films en series. De afgelopen jaren worden die steeds beter, als in acteren en verhaallijnen, maar soms… soms blijven het typische slechte Nederlandse films. Maar omdat ze zo slecht zijn, vind ik ze juist weer geweldig.
 1. Als je verliefd wordt. Toen deze film een paar weken geleden op televisie was belde ik gelijk mijn ouders en broer op. Dit moesten ze zien, zo slecht! De film gaat over Benjamin, een directeur van het bedrijf van zijn vrouw. Op een dag valt Benjamin voor de jongere Patty, die werkzaam is in een kantine bij het bedrijf. Patty is echter niet gecharmeerd van Benjamin en ziet hem als rijke gladjakker. Om toch haar hart te kunnen veroveren gaat Benjamin undercover in het bedrijf als vrachtwagenchauffeur.
  De enige echte Bas Muijs en Fayah Lourens vertolken de hoofdrollen. Deze film krijgt op IMDB een dikke 4,2.

  http://www.youtube.com/watch?v=wDqnG0nZ3Vo

 2. Als ik later kan beginnen met mijn werk (middag/avond dienst), vaak verveel ik me dan overdag en kijk ik series of films. Vandaag kwam ik de geweldige serie Het Imperium tegen op RTLXL. De serie/soap is in 2010 opgenomen en in 2013 uitgezonden en bestaat uit vier afleveringen. Een volwassen kind ster wil wraak nemen op zijn oude platenbaas, die hem zijn jeugd ontnam. Wie de hoofdrolspelers zijn, ik heb serieus geen idee. Maar ik lach me al kapot bij het slechte acteerwerk. Kijk de serie hierrrrr.
 3.  Snow Fever kwam in 2004 uit als de Costa in de sneeuw. Het verlegen meisje Nicky (Hannah Verboom) gaat voor het eerst op vakantie zonder ouders. Super spannend natuurlijk. Ze droomt over prinsen en prinses zijn, een wintersprookje. Daar hoort natuurlijk die geweldige prins bij, maar Nicky verpest alles als het op mannen aan komt. Zeker bij een gladjakker van een ski docent. Enfin. Allemaal drama (uche) en Daan Schuurmans als die gladjakker van een ski leraar. De film krijgt op IMDB een dikke 4.
  Mocht je deze film helemaal het einde vinden, check dan ook even: costa! en volle maan. Voor mij is dit allemaal jeugd sentiment, maar als je het nu kijkt. Oei oei oei.
  http://www.youtube.com/watch?v=VL3cnvWTHN0
 4. In 2014 was er een rel om de film De Overgave. Deze zou zo slecht zijn dat de Nederlandse bioscopen zich terug trokken en de film niet in de bioscoop lieten zien.  Op IMDB krijgt deze film dan ook een dikke 1,2.
  D
  e film is gebaseerd op de boeken van het Nederlandse antwoord op de Fifty Shades of Grey reeks. Daarnaast spelen er geweldige acteurs in zoals Dries Roelvink en Rick Engelkes. En waar het verhaal over gaat? Geen idee.

  Meer slechte films zien? De flop top 100 van film 1 bied misschien uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *