Mijn afgelopen week: Vakantie naar Tenerife

Vorige week ben ik met mijn moeder op vakantie geweest naar Tenerife. We hadden jammer genoeg weinig zon. Maar dat mocht de pret niet drukken.

We verbleven in Puerto de la Cruz en hebben (bijna) alles wandelend afgelegd. Alleen de vulkaan hebben we niet op gewandeld. De rest van het eiland hebben we gelaten voor wat het was. Tenerife is mooi, maar ook erg toeristisch. Regelmatig hoorde ik getik achter me, dat bleek dan een ouder echtpaar (in matchende fleece jacks) met nordic walking sticks te zijn. Dat mocht de pret gelukkig niet drukken.

Toen ik in groep twee zat heb ik ooit een droom/nachtmerrie gehad over een vulkaan. Lange tijd was ik bang voor vulkanen en dat die in Nederland voor kwamen. Tot ik in groep 5 een echte vulkanen steen op mijn tafeltje mocht hebben van de juf. Dit hielp en mijn angst was weg. Maar ik heb altijd een lichte obsessie gehad voor vulkanen. Nu heeft Tenerife een vulkaan (El Teide, 3718m) en die moesten we uiteraard op. Dat was erg indrukwekkend. Het was daar boven oorverdovend stil. Dat klinkt raar, maar het was daar zo stil dat het pijn deed aan je oren. Daarnaast was het uitzicht grandioos. Verder hebben we veel rond gelopen in het stadje, lekker gegeten, geshopt en zijn we nog naar het dierenpark geweest.

Kijk je mee naar mijn foto verslag?

IMG_1624
Op de eerste dag scheen de zon! De rest van de week helaas niet ;(.
IMG_1628
Ondanks het zwarte strand toch een prachtige blauwe zee.
IMG_1710
Thee tuin met taart <3. Hier zijn we twee keer geweest. Heerlijk.
IMG_1849
De vulkaan! We zijn er ook bovenop geweest. Prachtig en oorverdovend stil.
IMG_1854
Zie, ik was er echt!
IMG_1924
Kwallen gekeken in de dierentuin. Net zoals de dierenshows. De orka show was het zieligst. Kan er nog steeds niet over uit =(.
IMG_1802
Boven op de vulkaan. Daar lag sneeuw.
IMG_1810
Prachtig uitzicht!
IMG_1785
Maan landschap op de vulkaan. Een hele andere wereld.
IMG_1841
Boven het wolkendek scheen de zon. Heerlijk!
IMG_1962
Hier had een papegaai net in mijn gezicht gepoept. Mijn moeder vond dit hilarisch. Ik dus iets minder.
IMG_2013
De laatste dag. Koud.

2 thoughts on “Mijn afgelopen week: Vakantie naar Tenerife

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *